“Pallas zorgde voor stabiliteit in mijn leven”

Aaron (20) raakte min of meer per toeval in contact met Thijmen Klinkhamer van het Jongerenwerk en kwam zodoende bij Pallas terecht. Hij had toentertijd geen werk en deed geen opleiding. Bij Pallas werd hij met open armen ontvangen,  liep een half jaar lang stage en ontwikkelde zich op zowel technisch als persoonlijk vlak. Nu doet hij weer een opleiding en loopt stage bij de Jongerenbus: hij wil ook het jongerenwerk in.

Aaron had een baan in de bouw, maar werd daar verzocht om ook nog een opleiding te doen. “Ik ging naar school en heb mijn diploma gehaald, maar toen ik weer terug de bouw in wilde, was daar geen werk meer,’’ begint Aaron te vertellen. “Toen ik zonder school of werk wat door het dorp slenterde, ontmoette ik Thijmen, die bij Pallas aan het werk was. Hij vroeg me binnen en nodigde me uit om daar aan het werk te gaan.’’

Een half jaar lang ging Aaron vijf dagen per week naar Pallas. “Daar heb ik fietsen gerepareerd en meubels gemaakt van hout,’’ vervolgt hij. “Die meubels konden we vervolgens weer verkopen.” De jonge Mijdrechter heeft het als heel prettig ervaren dat hij bij Pallas terecht kon. “Het klinkt echt cliché, maar Pallas bood mij de stabiliteit in mijn leven,’’ zegt hij. “Voor mij was het als een normale baan want ik kon daar vijf dagen per week naartoe. Anders zou ik thuis zitten en dag in dag uit niets uitvoeren.” Tussen het werk door sprak Aaron met de jongerenwerkers over zijn toekomst. “Zij hebben mij nu uiteindelijk zelfs zo ver gekregen dat ik weer terug ga naar school en geïnspireerd ben geraakt om zelf ook iets in het jongerenwerk te gaan doen,’’ lacht hij.

Design & Bouw: twovisions digitaal bureau