Alzheimer Café Abcoude 23 januari “Dementie van medische diagnose naar sociale uitdaging”

Het Alzheimer Café Abcoude heeft voor 2019 het thema “Dementie, van medische diagnose naar sociale uitdaging” gekozen. Ze zijn tot deze keuze gekomen, omdat er in de huidige tijd steeds meer aandacht is voor de sociale en maatschappelijke uitdagingen die met dementie samenhangen. De problematiek van mantelzorgers, de uitdagingen en mogelijkheden bij het langer thuis blijven wonen en de rol van de omgeving in het omgaan met de gevolgen van dementie, het zijn allemaal belangrijke aspecten die met dementie te maken hebben.

Woensdag 23 januari wordt dit thema in het Alzheimer Café Abcoude geïntroduceerd. Onderwerpen die dit jaar aan bod zullen komen zijn de eigen kracht conferentie, het effect en nut van muziek, loop eens een dag mee in het leven van iemand met dementie en het onvermijdelijke einde.

Het Alzheimer Café Abcoude is een laagdrempelige ontmoetingsplaats om mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden informatie te geven die verband houdt met dementie, de gevolgen en de kansen. Het café in Abcoude is iedere 4e woensdag van de oneven maanden. De toegang is altijd gratis. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mantelzorg De Ronde Venen (0297) 230 280 of per e-mail [email protected].

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hun hulpverleners en belangstellenden uit de gemeente De Ronde Venen.

Uitgelicht

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden,... Lees verder
Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. ... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat