Beginnerscursus mahjong

Veel mensen denken dat mahjong een spel is op de computer of op de telefoon. Echter is mahjong een denk- en gezelschapsspel dat door 4 spelers aan tafel gespeeld wordt met 136 stenen. Dit exotische spel wordt al sinds 1924 gespeeld in Nederland. In De Ronde Venen is er sinds 2016 een mahjong-genootschap dat elke week een speelavond heeft.

Heeft u altijd al het spel mahjong onder de knie willen krijgen? Lijkt het u leuk om met andere mensen de basistechnieken te leren van mahjong? Dan kunt u vanaf 7 maart starten met de beginnerscursus mahjong gegeven door Jan Keevel van Mahjong-genootschap Pe-ling.
De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten die plaatsvinden op 7, 14, 21, 28 maart en 4, 11, 18 april bij Tympaan-De Baat, Kerkvaart 2 Mijdrecht. De lessen beginnen om 19:00 en eindigen om 22:00 uur. In elke les wordt voortgeborduurd op de kennis uit de vorige les. Tijdens deze cursus leert u verschillende basistechnieken en strategieën om te winnen bij het spel mahjong.

Wilt u graag deelnemen aan de cursus, maar wilt u eerst meer informatie over mahjong voordat u zich aanmeldt? Dan bent u op donderdag 28 februari om 14:00 welkom in het Buurtcafé in de Broedplaats voor de informatiemiddag mahjong. Deze informatiemiddag is gratis. Het Buurtcafé is een ontmoetingsplek in De Broedplaats aan de Herenweg 63C in Vinkeveen, hier vinden meerdere activiteiten per maand plaats.

Om u aan te melden voor de beginnerscursus kunt u mailen naar [email protected]. Deelname aan de cursus kost € 40,00 per persoon. Na aanmelding krijgt u per e-mail een bevestiging, deze bevat ook de betaalgegevens.

Uitgelicht

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden,... Lees verder
Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. ... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat