Certificaat voor 15 Taalcoaches

certificaat

Met trots ontvangen 15 taalcoaches deze maand hun certificaat. Met het certificaat tonen de taalcoaches aan dat zij de begeleiding van anderstaligen niet alleen met veel plezier doen, maar er ook serieus werk van maken!

Cursus

Met veel inzet en enthousiasme hebben zij gedurende 4 avonden de basiscursus gevolgd. De cursus werd aangeboden door het Taalhuis en was gericht op de taalcoaches van Tympaan-De Baat, Gilde en het project Taal in de Praktijk. Tijdens de cursus liet docent Elleke Radstake de taalcoaches ervaren hoe moeilijk het is om op een volwassen leeftijd nog een andere taal te leren. Om de taalvragers zo goed mogelijk te coachen, krijgen de taalcoaches verschillende leermethodes aangereikt waarmee ze met hun taalvrager direct aan de slag kunnen gaan. Docent Elleke is NT2-docent bij het ROC en zet zich in voor o.a. Stichting Lezen en Schrijven. In Mijdrecht verzorgt zij twee maal per week taal(NT2)-lessen en werkt zij samen in het project Taal in de Praktijk, waarbij de deelnemers het geleerde uit de les gaan toepassen in praktijksituaties.

Taalcoach

Om de taalvragers op maat te kunnen ondersteunen zijn Gilde Samenspraak, Tympaan-De Baat en het project Taal in de Praktijk een nauwe samenwerking aangegaan in het Taalhuis. Gemiddeld 1 keer per week zetten de taalcoaches zich in om taalvragers te ondersteunen in het leren van de Nederlandse taal. Zij worden naar behoefte gesteund op het gebied van spreektaal (Gilde Samenspraak), lezen en/of schrijven of bij het in de praktijk oefenen van de  taal bij diverse activiteiten of door vrijwilligerswerk. Een taalcoach is geen docent, maar ondersteunt bij het leren van de Nederlandse taal.

Ook taalcoach worden?

Het team van het Taalhuis De Ronde Venen zoekt nog enkele enthousiaste taalcoaches. De ondersteuning vanuit Gilde Samenspraak richt zich vooral op het spreken van de Nederlandse taal. De coaching van Tympaan-De Baat richt zich naast het spreken ook op lezen en schrijven en op het oefenen van de taal in praktijksituaties.

In overleg met de taalcoaches wordt een insteek gekozen en een passende taalvrager aan hen gekoppeld. Onderwijskundige ervaring is dan niet nodig. Wie beschikt over inlevingsvermogen, geduld, flexibiliteit en 1 á 2 uur per week beschikbaar is, wordt van harte uitgenodigd voor een vrijblijvend gesprek.

Bij interesse in het oefenen van het spreken, kan contact worden opgenomen met vrijwilligerscoördinator Cees Verrips van Gilde Samenspraak. Cees Verrips is bereikbaar via [email protected] of bel: 06-13604635. Charita Zaal van Tympaan-De Baat staat de geïnteresseerden graag te woord, die naast spreektaal ook aan de slag willen met schrijven, lezen en oefenen in de praktijk. Charita Zaal is bereikbaar via [email protected] of bel: (0297) 230 280.

Uitgelicht

VRIJDAG 12 APRIL - HIGHT TEA TUINCENTRUM DE BOSRAND - WOERDEN Even snuffelend door het tuincentrum... Lees verder
De kans dat je als vrijwilliger te maken krijgt met slachtoffers van kindermishandeling is vrij... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat