Fietsverlichtingscheck bij VeenLanden College Vinkeveen

Op dinsdagochtend 4 december jl. (voor schooltijd) is er een fietsverlichtingscheck gehouden bij het VeenLanden College in Vinkeveen. Jongerenwerkers en vrijwilligers van het Repair Café Vinkeveen (beiden onderdeel van Tympaan-De Baat) waren aanwezig om de verlichting te controleren en om te checken of ook een werkende fietsbel aanwezig was.

Juist omdat goed werkende verlichting zo belangrijk is waren ook Raoul (wijkagent Vinkeveen) en een collega aanwezig. Als de verlichting niet werkte of er geen bel was werd er deze keer geen bekeuring uitgedeeld, maar kregen de scholieren gratis een setje lampjes en een fietsbel. Die werden ook gelijk ter plaatse gemonteerd. De lampjes en fietsbellen waren beschikbaar gesteld door de gemeente De Ronde Venen.

Boetes werden dit maal niet uitgedeeld, maar de komende periode gaan er wel controles plaatsvinden gaf Raoul aan en de eventuele boetes zijn fors (€ 55,- als goede verlichting ontbreekt en € 35,- als er geen werkende bel is).

Raoul gaf aan dat vooral nu, in de herfst en winter, goede verlichting van levensbelang is, fietsers zijn erg kwetsbaar in het verkeer en moeten goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. En dit geldt niet alleen voor scholieren, maar voor iedere fietser.

Tijdens de check zijn ruim 100 fietsers gecontroleerd en er zijn 21 sets lampjes en 32 fietsbellen uitgedeeld.

Uitgelicht

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden,... Lees verder
Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. ... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat