Inschrijving Buitenspeeldag 13 juni 2018 van start

Jantje Beton,  Nickelodeon en de opbouwwerkers van Tympaan-De Baat roepen dan ook iedereen op om in hun buurt een uitzinnig en actief programma voor kinderen te organiseren. Doe ook mee! Aanmelden kan via www.buitenspeeldag.nl.

Een spannende zeepkistenrace, prachtige graffitikunstwerken maken of de mooiste hutten bouwen. Tijdens de Buitenspeeldag kan het allemaal! Dus leg de tablets in de kast, laat straten afsluiten zodat kinderen ‘buiten gewoon’ lekker buiten kunnen spelen.

Buitenspelen een must voor ieder kind
Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verwaarloosd, kan hier niet voldoende aandacht naar uitgaan.
Zet daarom snel een actief en mooi programma op touw en heb een waanzinnige dag! Kijk voor praktische tips op www.buitenspeeldag.nl.

Aanmelden
Aanmelden kan op www.buitenspeeldag.nl. Organisatoren ontvangen een 'Stop nooit met spelen' spandoek. Op=Op.

Geld voor een speelidee
Heb jij een super tof speelidee samen met vriendjes en vriendinnetjes? Of weten jullie een goede manier om meer te gaan spelen? Dan ben je bij Jantje Beton aan het juiste adres.

Hulp nodig bij Buitenspeelinitiatieven?
Opbouwwerkers van Tympaan-De Baat Henk Rikveld, Liesbeth Boswijk en Annelies de Hoop helpen graag met het uitwerken van ideeën. Zij zijn te bereiken op 0297–230 280 of via e-mail [email protected].
Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat haakt in op deze landelijke Buitenspeeldag en zal op deze dag een “Funday” organiseren in Mijdrecht.

Uitgelicht

De buurtkamer in Vinkeveen ontvangt tweemaal per week vele bezoekers. Vrijwilligers staan klaar met... Lees verder
Op 19 juli jl. was het dan zover, na 1,5 jaar was het levensverhaal van Jan Zeldenrijk in boekvorm... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat