Juli-agenda Diligence (PlusBus) Abcoude

DONDERDAG 4 JULI Nationaal Militair Museum - Soest

Interessant tentoonstelling met aandacht voor de Koude Oorlog. Onder de titel “Als de Russen komen” herbeleeft u die tijd met een aangrijpende audiotour in 3D en veel bijzondere objecten en documenten. Voor, tijdens of na een rondgang door het museum kunt u genieten van koffie en/of thee, een lunch en genieten op het prachtige buitenterras met uitzicht op het Park Vliegbasis Soesterberg bij mooi weer.

Vertrektijd 10.30 uur, verwachte terugkomst 15.00 uur.

Kosten € 15,00.

DINSDAG 9 JULI BEZOEK AAN VOGELPARK AVIFAUNA EN LUNCH

In Avifauna is er voor iedereen iets te beleven. Zo voer je zelf de Australische honingpapegaaien en kijk je bij het voeren van de pinguïns en pelikanen. Verschillende vogels kun je tussen het groen van de Filipijnse jungle ontdekken en de sierlijke flamingo’s bekijk je van heel dichtbij in het Cubaanse brakwatermoeras. Ook zijn er de spectaculaire vogeldemonstraties die je niet mag missen. Zie de vogels hier van dichtbij vliegen, eten en jagen zoals zij dat in de natuur gewend zijn. Er zijn niet alleen vogels maar is er ook een Oosterse tuin met rode panda's. Of een halfapenverblijf waar je zelf tussen de groep ringstaartmaki’s en rode Varis kunt wandelen.

Vertrektijd: 10.30 uur, verwachte terugkomst: 15.00 uur. Kosten: € 18,00 (excl. lunch).

WOENSDAG 17 JULI JAARMARKT VINKEVEEN

De Jaarmarkt Vinkeveen draait al 42 jaar en is mede door de variëteiten van artikelen op de marktkramen en diverse artiesten die tijdens de jaarmarkt optreden op de terrasjes van de horecagelegenheden langs de markt een leuke aanvulling en druk bezocht door zowel de bevolking als de recreanten van Vinkeveen(se) plassen).

Soms zit het mee (prachtig weer), soms zit het tegen (regenachtig) Paraplu mee, frietje eten, bij de IJsbeer lekker ijsje halen, wat fruit inslaan, kennissen tegen komen en een beetje kletsen. Koopjes, koopjes van alles en nog wat. Even er lekker tussenuit.

Vertrektijd 10.30 uur, verwachte terugkomst 15.00 uur. Kosten € 5,00.

VRIJDAG 26 JULI DINEREN BIJ DE SMAAK VAN VIETNAM

Laten wij eens iets anders proberen! De smaak van Vietnam! In Nederland is de Vietnamese keuken redelijk onbekend en zien mensen vaak de Vietnamese gerechten als onderdeel van de Chinese en/of Indonesische keuken. Iedereen kent wel de Vietnamese loempia’s en bapao’s, maar er zijn nog meer Vietnamese gerechten die misschien wat minder bekend, maar toch zeker de moeite waard zijn om uit te proberen. Kenmerkend van de Vietnamese keuken zijn onder andere het gebruik van veel verse groenten en kruiden, wat resulteert in combinaties van zeer uiteenlopende smaken. De Smaak van Vietnam is een restaurant die bij zijn wortels blijft: geen westerse invloeden maar gewoon verse ingrediënten en veel groenten. Natuurlijk wordt dit allemaal alleen in plantaardige oliën bereid. U kunt bij ons terecht voor een heerlijk vers verantwoord gerecht en wij staan graag voor u klaar om dit voor u op te bedienen.

Vertrektijd: 16.30 uur, verwachte terugkomst: 20.30 uur. Kosten € 5,00 (excl. Diner).

WOENSDAG 31 JULI UITWAAIEN OP DE EUROMAST ROTTERDAM

Vanaf de Euromast heb je een spectaculair 360º panoramisch uitzicht over de wereldstad Rotterdam en de grootste haven van Europa. Durf jij naar de top te gaan? Met de panoramalift beleven al onze bezoekers een unieke ervaring tot een hoogte van 185 meter. “De Euroscoop” is een roterende glazen lift, die je naar maar liefst 185 meter hoogte brengt! Bij helder weer kun je tot wel 30 kilometer ver van het uitzicht genieten en in de avond lijkt het alsof de sterren tot leven komen.

Vertrektijd: 10.30 uur, verwachte terugkomst 16.00 uur. Kosten € 15,00

Er staat nog twee Vroege vogel uitjes gepland die nog niet vol zijn dus meld u aan!

VROEGE VOGELS IN AUGUSTUS EN OKTOBER

MUSEUMTRAM DOOR AMSTERDAM INCL. LUNCH

Datum: Zondag 18 Augustus Tijd: 11.00-16.00 uur

Kosten: € 18,50 > Aanmelden kan nog!

RONDVAART DOOR AMSTERDAM’S RIJNKANAAL INCL. LUNCH

Datum: donderdag 10 oktober. Tijd: 10.00 –16.00 uur Kosten: € 30,00

Tweets van @tympaandebaat