November uitjes van de Diligence van Tympaan-De Baat in Abcoude

Deze maand is het `gezellig samen eten’ maand bij de Diligence Plusbus van Tympaan- De Baat.  U kunt zich aanmelden bij ons Servicepunt en van ma t/m vr ochtend van 9.00 tot 13.00 uur op telefoonnummer 0297-587600.

Woensdag 7 november diner brasserie Kudelstaart

Gaat u ook gezellig mee uiteten? Aan de mooie Oevers van de Westeinderplas in het gezellige dorp Kudelstaart was sinds 1938 het bekende restaurant de Kempersroef. 

Vanaf 1 mei 2013 is deze naam veranderd in Brasserie Café Oevers. De zaak is een warm geheel geworden en past in het beeld van Jachthaven Kudelstaart. Het fenomenale uitzicht over de kleine bootjes voor het restaurant en de mooie Westeinderplas geven direct het vakantie gevoel. Kom langs en beleef wonderlijke sferen en smaken in Brasserie Café Oevers. Kosten: € 5,00 voor vervoer (exclusief  poffertjes/consumpties). Vertrek Abcoude: vanaf 17:30 uur kunt u worden opgehaald  Verwachte thuiskomst:  rond 21:15 uur.

Donderdag 8 november boodschappen en markt Mijdrecht

Al uw inkopen op de markt doen; bij de kaasboer, aardappelhandel, groenteman enz. Ook voor bloemen/planten kunt u goed terecht op de markt alsmede stroopwafels, tassen, telefoon hoesjes, dierenvoeding, te veel om op te noemen. De Boni en AH op ca. 100 meter afstand, Aldi en Lidl kortbij dus u kunt daar door de Diligence worden afgezet en opgehaald. Na de boodschappen/koffie drinken op het Raadhuisplein bij Rendez Vous of Farola daar tegenover.

Kosten: € 5,00 voor vervoer. Vanaf 12 00 uur kunt u  worden opgehaald. Verwachte thuiskomst: rond 15:00 uur.

Woensdag 14 november High tea bij de bosrand in Woerden

High Tea is van oorsprong een Engelse traditie, een selectie lekkers tijdens de thee voor tussen de maaltijden door. Genieten van heerlijke hapjes als o.a. scones, chocolade, muffins en mini harde broodjes, terwijl u onbeperkt verschillende soorten thee drinkt. Alvorens te gaan genieten even slenteren over het in kerstsferen getooide tuincentrum waar zeker nog iets van uw gading is te vinden. Geniet. Kosten: € 5,00 voor het vervoer (exclusief high tea/consumpties). Vertrek Abcoude: vanaf 12:00 uur kunt u worden opgehaald. Verwachte terugkomst: rond 16:00 uur.

Vrijdag 23 november diner bij de 3 gekroonde laarsjes Loenen

Gert en Maya van Middelaar, respectievelijk gastheer en chef-kok verwelkomen u graag voor een heerlijk diner in hun informele middenklas restaurant dat zij sinds 1997 voeren. Het restaurant  is gevestigd in het oude dorp. Het pand is een oud logement uit de 16/17‑e eeuw, welke in 1995 weer geheel in oude glorie is herbouwd, na een allesvernietigende brand in 1993. De keuken heeft Hollandse, Franse en Italiaanse invloeden. Variërend van traditionele gerechten tot de mooiere combinaties. Ook wordt er ingespeeld op de seizoenen, zoals: wild, asperges en mosselen. Er wordt  uitsluitend gewerkt met verse producten, waarbij meer en meer rekening gehouden wordt met het biologische aspect en de diervriendelijkheid. Alle gerechten worden in eigen keuken bereid.

Kosten: € 5,00  voor vervoer (exclusief diner/consumpties). Vertrek Abcoude: vanaf 17:30 uur kunt u worden opgehaald  Verwachte thuiskomst: rond 20:30 uur. Vertrek Abcoude: vanaf 17:00 uur kunt u opgehaald worden. Verwachte terugkomst: rond 21:00  uur.

Donderdag 29 november Sea Life Scheveningen

SEA LIFE Scheveningen heeft meer dan 4000 dieren in 45 aquaria!
Ontmoet de otters, de roggen, de zeepaardjes en nog veel meer. Ontmoet o.a. de zeeschildpadden, reptielen die al meer dan 200 miljoen jaar op de aarde zijn. Er zijn 300 soorten zeeschildpadden en sommige daarvan worden met uitsterven bedreigd. Ze worden gevangen voor hun mooie schild of komen vast te zitten in de vissersnetten. Ze kunnen hun adem voor uren inhouden. Ook de roggen kunt u van dichtbij bekijken en aaien. Een zeer interessant bezoek en zeker de moeite waard. Kosten: € 20,00 voor het vervoer en entree (exclusief lunch/consumpties). Vertrek Abcoude: vanaf 09:00 uur kunt u worden opgehaald. Verwachte thuiskomst: rond 16:00 uur.

Zaterdag 8 december Kerstconcert met Bach choir & Jan Vayne In St Janskerk Utrecht

Geniet in de decembermaand van een onvergetelijk kerstconcert met het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands en pianist Jan Vayne. Van tedere muziek met melancholische klanken tot kerstklassiekers van wereldberoemde componisten.

Met solistische bijdragen van sopraan Olga Zinovieva en tenor Martinus Leusink weten deze musici de ware kerstgedachte aan u over te brengen. Waant u zich even in een wereld zonder zorgen in een van de historische kerken van Nederland of Concertgebouw Amsterdam.

Pianovirtuoos Jan Vayne zorgt voor ontroerende momenten met zijn geniale spel. Van eeuwenoude composities tot de muzikale thema's die vandaag de dag zo geliefd zijn; zijn improvisaties stromen uit de concertvleugel op onnavolgbare wijze.

Het orkest dat bestaat uit internationale musici speelt een grootse rol tijdens dit programma. Kortom: wees getuige van de sprankelende interactie tussen deze pianist en The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands onder leiding van de bekende dirigent Pieter Jan Leusink. Puur, warm en sfeervol in de weken voor kerst! Kosten (met Ouderenfonds korting!)  € 29,00 (incl. Dvd of CD).

Vanaf  12.45 uur kunt u opgehaald worden. (Voor dit uitje kunt u zich ook al aanmelden).

Uitgelicht

Save the date! Doe mee, pitch je idee! Heeft u vernieuwende ideeën, initiatieven of plannen op het... Lees verder
Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. ... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat