Taalhuis Uithoorn zoekt vrijwilligers

Hoe ga ik met de bus naar de stad? Wat moet ik doen wanneer ik lekkage heb in huis? Hoe maak ik een afspraak bij de dokter?

Voor wie de Nederlandse taal spreekt is dit geen probleem. Ook mensen die de Nederlandse taal aan het leren zijn zullen hier wel uit komen.

Maar wat als je bijvoorbeeld door trauma veel moeite hebt met het opnemen van kennis, laat staan een nieuwe taal leren? Wanneer je door je achtergrond niet gewend bent aan onze maatschappij vol iconen, woorden en computers? Je probeert in te burgeren maar de lesstof blijft voor jou ongrijpbaar? Hoe leefbaar is voor jou de Nederlandse samenleving?

Voor deze groep mensen, mensen die om verschillende redenen zijn vrijgesteld van hun inburgeringsplicht, start het Taalhuis Uithoorn in het najaar van 2019 een Training voor de Samenleving. Geen lessen in de Nederlandse taal maar een traject om mensen zich te leren redden in het dagelijkse Nederlandse leven en te helpen op weg naar zelfstandigheid. Helemaal zonder taal gaat dat uiteraard niet lukken maar de focus zal liggen op situaties uit het dagelijks leven en hoe daar mee om te gaan.

Voor deze training zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers, mensen die deze vrijgestelde inburgeraars een kans op een plek in onze samenleving willen bieden.

Heb je belangstelling, neem dan contact op met Claudia Prange (06-28463290) of Nici Sonderman (06-57032944) van het Taalhuis Uithoorn. Mailen mag ook: [email protected].

 

Kijk ook eens op: www.steunpuntvrijwilligerswerk.info/

Uitgelicht

Uitnodiging De Ronde Venen heeft reden om trots te zijn. Binnenkort kunnen in heel Nederland... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat