Taalkamer 3 jaar

Drie jaar geleden is de Taalkamer in Wilnis vanuit een burgerinitiatief ontstaan. Twee dames die moeite hadden met het spreken van de Nederlandse taal zochten een plek om met anderen hun taalvaardigheid te vergroten. Nu drie jaar verder hebben we stilgestaan bij dit initiatief en gevierd dat we al drie jaar met veel plezier elke week samen komen.

Er waren allerlei zelfgemaakte taarten en lekkere hapjes uit diverse landen. En vooral veel gezelligheid. Ook zelfgemaakte symbolische kadootjes. Zo was er een boompje gemaakt van allerlei gekleurde kralen. De boom staat ervoor dat we allemaal dezelfde oorsprong hebben. De gekleurde kraaltjes voor het samen een kleurrijk geheel maken waarbij het niet uitmaakt in welk land je geboren bent of wat je culturele achtergrond is.

Wilt u ook eens de Taalkamer bezoeken of kent u iemand die u zeer geschikt lijkt voor de Taalkamer? Kom dan eens een kijkje nemen. De Taalkamer in Wilnis is elke maandag van 10:00 tot 12:00 uur in Buurtkamer Wilnis (achter de Willisstee) Iedereen is welkom.

Ook in andere dorpskernen zijn inmiddels Taalkamers ontstaan. Zo is er op donderdag middag een Taalkamer van 16:30 tot 18:00 in de Angstelborgh in Abcoude. En op dezelfde avond vanaf 19:00 uur een Taalkamer in Het Raakvlak bij Bibliotheek Mijdrecht.

De Taalkamer is een laagdrempelige plek waar eenieder welkom is om een praatje te maken, de Nederlandse taal te spreken, nieuwe vriendschappen te sluiten, kennis te maken met andere culturen en om even wat gezelligheid te hebben. Dit bevordert uiteraard participatie en integratie. Wees welkom! Of maak je buurman of buurvrouw hierop attent! De Taalkamer heeft een open inloop, dus kom gerust eens kijken! De Taalkamer is ontstaan uit een burgerinitiatief en wordt ondersteund door Tympaan-De Baat en Taalhuis De Ronde Venen.

Uitgelicht

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden,... Lees verder
Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. ... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat