Taalkamer ziet zon in zee zakken

Op initiatief van de vrijwilligers van de Taalkamer Mijdrecht, werd er voor de laatste bijeenkomst voor de zomervakantie een uitje naar het strand georganiseerd. Met 15 bezoekers en de vrijwilligers van de Taalkamer werd er afgereisd naar het Langevelderslag, Noordwijk.

De week voorafgaand aan het uitje werd er tijdens een reguliere bijeenkomst van de Taalkamer al gesproken over het onderwerp ‘Strand en de duinen’. Om de taal meer in de praktijk te brengen, ontstond het idee om het strand en duinen te bezoeken. Zo gezegd, zo gedaan! Op het strand werd er fanatiek een balletje getrapt, gevliegerd en zelfs gezwommen. En met zelf meegebrachte hapjes en drankjes was er ook ruimte voor een goed gesprek.

Elke donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur zorgen de vrijwilligers van de Taalkamer voor een gezellige en laagdrempelige sfeer om Nederlands te spreken. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt per week een ander onderwerp besproken.  Vanaf 5 september opent de Taalkamer weer haar deuren in de Bibliotheek in Mijdrecht, adres Doctor J. van der Haarlaan 8.

Tweets van @tympaandebaat