Taalvrijwilligers Taalhuis De Ronde Venen geslaagd

Vorige week dinsdag 16 oktober hebben 8 Taalvrijwilligers hun ‘Bewijs van deelname’ in ontvangst mogen nemen voor de Basiscursus voor taalvrijwilligers. De cursus werd aangeboden door het Taalhuis. Tijdens de cursus liet Elleke Radstake, trainer voor Stichting Lezen & Schrijven, de Taalcoaches ervaren hoe moeilijk het is om op een volwassen leeftijd nog een andere taal te leren.

Als je je in het buitenland vestigt om welke reden dan ook, is het belangrijk je de taal eigen te maken. Je kunt contact maken met de buren, vrienden maken, praten met de leerkracht van je kinderen en je vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. Door taalhulp wordt spreekangst overwonnen en wordt het welzijn en de zelfredzaamheid van mensen bevorderd. Ook mensen die in Nederland geboren zijn kunnen problemen hebben met hun taalvaardigheid. Maar liefst 1,5 miljoen mensen kunnen nauwelijks lezen en schrijven.

Gemiddeld 1 keer per week zetten de Taalvrijwilligers zich in om Taalvragers te ondersteunen in het leren van de Nederlandse taal. De Taalvragers worden op aanvraag gesteund op het gebied van spreektaal, lezen en/of schrijven. Om de Taalvragers zo goed mogelijk te coachen, krijgen de Taalvrijwilligers verschillende leermethodes aangereikt waarmee ze met hun Taalvrager direct aan de slag kunnen gaan.

We zouden graag het team van het Taalhuis De Ronde Venen willen versterken met nog meer enthousiaste Taalvrijwilligers. Een Taalvrijwilliger is geen docent, maar hij/zij ondersteunt bij het leren van de Nederlandse taal. Je hoeft dus niet over onderwijskundige ervaring te beschikken. Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit en ben je 1 á 2 uur per week beschikbaar? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator

Uitgelicht

Save the date! Doe mee, pitch je idee! Heeft u vernieuwende ideeën, initiatieven of plannen op het... Lees verder
Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. ... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat