Voorjaar TOP 10

Plannen maken voor de zomer, wie wil dat nou niet? Nu de bomen en struiken vol vrolijke bloesem staan en de geur van vers gemaaid gras ons tegemoet komt, hebben we frisse energie en zin in leuke dingen ondernemen.

Graag willen we je kennis laten maken met onze voorjaar top 10 van vrijwilligerswerk in De Ronde Venen.

1. Een last-minute aanbieding voor een leuke eenmalige vrijwillige inzet is deze: Het verzorgen van een gezellige oranje ochtend in Wilnis voor de senioren op koningsdag (21 546).

2. Nog een last-minute vrijwilligersklusje! Wil je meehelpen tijdens het geweldige koningsdagfeest in het speelwoud in Wilnis? Er worden nog enthousiaste vrijwilligers voor verschillende hand- en-spandiensten gezocht! (21 547)

3. Lekker buiten zijn op een van de prachtigste plekjes in onze gemeente. Fietsen, wandelen of de dieren aaien met een cliënt op de zorgboerderij de Amstelkade is dan misschien een mooie kans. (21 326)

4. Het organiseren van leuke uitjes met de PlusBus voor (zelfstandig wonende) ouderen is zelfs op regenachtige zomerdagen een leuke bezigheid. Wie wil graag leuke activiteiten plannen voor deze dankbare doelgroep? (20 561)

5. Kinderen begeleiden in de moestuin van het NME De Woudreus in Wilnis is een fantastische functie als je het leuk vindt om met kinderen te werken en graag in de tuin actief bent. (8311)

6. Jan heeft een verstandelijke beperking en zou graag met de vrijwilliger op stap gaan, de natuur in. Lijkt het je leuk om hem zo nu en dan gezelschap te houden? (21 643)

7. Ook voor kinderen is de zomer een fijne tijd waarin van alles te beleven valt. Help jij mee om van de vakantie speelweek een succes te maken door je in te zetten als bestuurslid? (21 342)

8. Voor sommige kinderen is deze zomer een speciale, want zij maken de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Wil jij als coach een steuntje in de rug zijn? (18 270)

9. Mevrouw Van der Zee ziet niet meer zo goed en ook haar gehoor gaat achteruit. Maar afgezien daarvan gaat ze graag de deur uit naar de markt, de stad of naar een museum. Houd jij daar ook van? (20 701)

10. Een zonnige dag: samen erop uit met de duofiets! Een heerlijke uitstapje voor jezelf en een bijzondere dag voor deze meneer met dementie die momenteel in Maria-Oord woont! (19 822)

Ben je enthousiast geworden door een van bovenstaande functies? Of misschien nieuwsgierig naar wat er nog meer te doen valt als vrijwilliger in De Ronde Venen? Kijk snel op de online vacature via www.steunpuntvrijwilligerswerk.info. Bovenstaande vacatures zijn op nummer terug te zoeken.

Wil je graag overleg over jouw wensen en de mogelijkheden die daarbij passen? Maak dan een afspraak met Dyanne van Tessel van het Steunpunt Vrijwilligerswerk via [email protected] of 0297 230 280.

Tweets van @tympaandebaat