Workshop “samen sterk tegen pesten”

In het kader van de Week Tegen Pesten (23 t/m 27 september) organiseert Uithoorn voor Elkaar/Steunpunt Vrijwilligerswerk Uithoorn een workshop “samen sterk tegen pesten” met als thema: “wees een held met elkaar”.

De workshop is bedoeld voor vrijwilligers en professionals van maatschappelijke organisaties in Uithoorn en vindt plaats op dinsdagavond 1 oktober van 19.00 tot 21.30 uur in Uithoorn, locatie volgt na aanmelding. Docent: Mirelle Valentijn, voorzitter, docent en trainer van Stichting Omgaan met Pesten in Nederland.

Pesten vindt overal plaats, op school, op het werk, maar ook in de ouderenzorg. Hoewel er meer onderzoek gedaan is naar pesten onder kinderen dan ouderen, is er veel gelijkenis tussen pestgedrag op school en in woonzorgcentra. Mensen keuren pesten niet vanzelf af. Als vrijwilliger of professional kun je daarin sturen en ondersteunen.

Wat kun je doen om pesten te voorkomen? Wat is het verschil tussen plagen, pesten en ruzie? Welke vormen van pestgedrag zijn er? Welke typen “Pesters” zijn er en waarom doen ze het? Dit komt uitgebreid aan de orde in de workshop.

De workshop wordt kosteloos aangeboden door Uithoorn voor Elkaar/Steunpunt Vrijwilligerswerk en de gemeente. Aanmelden zo spoedig mogelijk via: [email protected] of 0297-230 280.

Voor meer informatie: https://www.steunpuntvrijwilligerswerk.info/samen-sterk-tegen-pesten-1

 

Uitgelicht

Uitnodiging De Ronde Venen heeft reden om trots te zijn. Binnenkort kunnen in heel Nederland... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat