Burendag

Wat is Burendag

Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Het is een dag waarop men gezellig samen komt voor een kopje koffie en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. 

Gosewijn van Aemstelstraat 2013
Gosewijn van Aemstelstraat 2013

Heeft u een idee? Doe mee!
Sport verbroedert, dus organiseer een sportdag voor de hele straat. Zet een spelletjescircuit uit waar jong en oud gezamenlijk aan mee kunnen doen. Wat voor hobby’s hebben uw buren? Kan uw buurt wel wat opfleuring gebruiken? Ga samen met uw buren gezellig onkruid wieden en stop daarna alvast de bollen voor het voorjaar in de grond. Uw buurt barst van de creativiteit? Kijk voor nog meer inspirerende Burendag ideeën op www.burendag.nl.

Geld aanvragen bij het Oranje Fonds
Een goed idee moet natuurlijk worden uitgevoerd! Het Oranje Fonds heeft voor elk goed plan tot € 500,- euro beschikbaar om het uit te voeren op Burendag. In totaal 1,5 miljoen euro. Let op: doe dit snel, want op is op! Het aanvraagformulier, de voorwaarden en richtlijnen staan op www.burendag.nl

Karekiet 2013
Karekiet 2013

U wilt meedoen, maar hoe nu verder!
De opbouwwerkers bij Tympaan-De Baat, helpen u graag verder met het uitwerken van ideeën. Zij zijn te bereiken op (0297) 230 280 of via de e-mail info@stdb.nl.

Driehuiszaal 2013
Driehuiszaal 2013

Kernenbeleid:
Gemeente De Ronde Venen, Politie, GroenWest, Tympaan-De Baat en de dorps- en wijkcomités hebben samen de handen ineen geslagen om van deze dag een groot succes te maken. Deze organisaties werken nauw samen in het kader van Kernenbeleid. Deze zomer stellen zij aan heel De Ronde Venen de vraag: “Wat doe jij op BURENDAG?”

Klik hier voor de foto’s (foto's gemaakt door Michael Hartwigsen).

Design & Bouw: twovisions digitaal bureau