Jongeren

Jongerenbus

Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren van 10 t/m 23 jaar binnen de gemeente De Ronde Venen. Het jongerenwerk is er voor leuke activiteiten, cursussen en trainingen, preventie, informatievoorziening en ondersteuning van jongeren.

Het jongerenwerk kan je helpen met verschillende problemen of als je even vastzit en je niet zelf verder komt. Ook organiseren we van alles voor en samen met jongeren.

Hieronder staat een kleine greep uit wat het jongerenwerk doet:

Cursussen en open activiteiten

Verschillende cursussen voor de leeftijd 10 t/m 23 jaar. Onder andere weerbaarheidscursus, assertiviteitstraining, huiswerk ondersteuning, kookcursus, omgaan met geld, etc. De cursussen worden gegeven op aanvraag en initiatieven van jongeren of in samenloop met landelijke thema’s. 

Wil jij een activiteit organiseren of heb je een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons dan weten. Dan kunnen wij samen met jou de activiteit organiseren. Voor al onze activiteiten houdt je deze website in de gaten en kan je je inschrijven op onze nieuwsbrief.

Voorlichting

Net als bij de cursussen wordt er altijd getracht aansluiting te vinden bij landelijke en lokale thema's. Er wordt in samenwerking met partners en vrijwilligers voorlichting gegeven over: alcohol en drugs, sex, vuurwerk, gezondheid, milieu en natuur. Dit gebeurt meestal op locaties die betrekking hebben op het thema. 

Mocht u aansluiting zoeken bij een thema of op de hoogte willen blijven van de geplande voorlichtingen, neem dan contact op met Noël Lutjes n.lutjes@stdb.nl.

Projecten

Wil je meewerken aan het jongerenplatform? Wil je bijvoorbeeld website actueel houden? Filmen, interviewen of stukjes schrijven? Neem dan contact op met Noël Lutjes n.lutjes@stdb.nl.

Jongerenactiviteit

Ambulant jongerenwerk

De jongerenwerkers van Tympaan-De Baat zijn ook op straat te vinden. Dit noemen wij ambulant jongerenwerk. De jongerenwerkers zijn aanspreekbaar voor allerlei soorten vragen en problemen. Ook kunnen zij bemiddelen tussen jongeren en buurtbewoners of jongeren en de gemeente. Als je zelf leuke ideeën hebt kan je deze ook melden bij de jongerenwerkers. De kans is groot dat je de jongerenwerkers bij je hangplek of ergens anders op straat tegen komt voor een praatje. Buurtbewoners kunnen de jongerenwerkers ook aanspreken over overlast of buurtinitiatieven. 
De jongerenwerkers zijn te bereiken via Tympaan-De Baat, tel.nr (0297) 230 280 of per mail Noël Lutjes n.lutjes@stdb.nl.

Sport

sport

Tympaan-De Baat is ook actief op het gebied van sport. Van het ondersteunen van een toernooi dat door jongeren georganiseerd wordt tot het verwijzen van jongeren naar sportverenigingen. Ook zijn er projecten die sport naar de wijk brengen. Voor meer informatie of als je wilt meehelpen met deze projecten, neem dan contact op met Noël Lutjes n.lutjes@stdb.nl.

Vrijwilligers en stagiaires

Stagiairs en vrijwilligers zijn altijd welkom om ons jongerenwerk team te versterken. Stage loop je in een gezellige, interessante leeromgeving, waarbij je de diverse aspecten van het jongerenwerk en het werken in de welzijn te zien krijgt. Vanaf je 14e mag je bij ons als vrijwilliger aan de slag. Daarnaast kan je in een van de werkgroepen helpen:

  • Voorlichting (Peerz)

  • Sportactiviteiten begeleiding

  • zelf activiteiten opzetten

  • en nog veel meer.

    Er is altijd iets dat aansluit bij wat jij leuk vindt en goed kan.

Als vrijwilliger heb je altijd gratis toegang tot activiteiten die voor en door jouw doelgroep worden georganiseerd. Verder zijn er speciale activiteiten, feestjes en uitstapjes voor vrijwilligers! Je kunt ook verschillende cursussen volgen en je leert er superveel van en het is nog gezellig ook! We hebben ook altijd plaats voor (maatschappelijke) stagiaires. Dus moet jij voor school een aantal uren stage lopen? Kom dan vooral langs bij het jongerenwerk!

 

Design & Bouw: twovisions digitaal bureau