Tympaan-De Baat, Kerkvaart 2, 3645 EP Mijdrecht

WOENSDAG 30 OKTOBER TIJD VOOR MAX HILVERSUM

U kunt een live uitzending bijwonen van het populaire programma Tijd voor Max vanuit de studio op het Media Park in Hilversum. We worden om 16.15 uur in de studio verwacht waar een kopje koffie of thee voor ons klaar staat. De uitzending begin om 17.10 uur en eindigt rond 17.50 uur. Na afloop rijden we naar Pannenkoekenrestaurant Noord Brabant om nog gezellig met elkaar een hapje te eten. Mocht u geen trek hebben in een pannenkoek dan kunt u toch gerust megaan. Op de kaart staan namelijk ook tosti’s, uitsmijter of een broodje kroket.

VRIJDAG 25 OKTOBER VISLUNCH THALASSA ZANDVOORT

Op de menukaart van strandpaviljoen Thalassa staan niet alleen eenvoudige broodjes vis, maar ook een compleet menu voor een betaalbare prijs. Houdt u niet van vis maar vindt u het gezellig om eens mee te gaan? Geen probleem bij Thalassa, u kunt hier gerust iets anders nemen zoals een heerlijke salade of een luxe broodje. Na de lunch kunt u misschien buiten nog wat zeelucht opsnuiven! Onderweg naar Thalassa stoppen we voor een kopje koffie.

Kosten: € 15,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09.30 uur kunt u worden opgehaald

WOENSDAG 23 OKTOBER BEZOEK AAN WOERDEN/PANNENKOEK ETEN

nieuw! We rijden naar het centrum van Woerden waar op woensdagochtend een warenmarkt staat. Een wandeling door de winkelstraat van Woerden is altijd gezellig. Bij een lunchroom pauzeren we voor een kopje koffie/thee met eventueel wat lekkers erbij. Daarna rijden we naar Pannenkoekenhuis De Kromme Kade. Naast pannenkoeken staan er ook diverse andere gerechten op het menu zoals saté, biefstuk, salades of hamburgers.

Kosten € 12,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.00 uur

VRIJDAG 18 OKTOBER WINKELCENTRUM BISONSPOOR MAARSSEN

Winkelen in winkelcentrum Bisonspoor is altijd een belevenis. Er zijn veel verschillende winkels zoals de Hema, Action, Etos maar ook zijn er kledingwinkels voor elk budget, bijvoorbeeld Miss Etam waar u misschien iets nieuws kunt uitzoeken. Bij aankomst gaan we eerst koffiedrinken met elkaar. Na afloop wordt er een leuke gelegenheid gezocht om te lunchen.

Kosten: € 14,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.00 uur

WOENSDAG 16 OKTOBER PLUSBUSDINER EETCAFE DE SCHANS VINKEVEEN

Gezellig met elkaar dineren, dat is het uitgangspunt van de PlusBus Diners. Op deze avond staat eetcafé De Schans op de agenda. Met het restaurant is een speciale prijs afgesproken voor een 3 gangen menu, namelijk € 20,00 inclusief 2 consumpties. Na afloop rekent u zelf af in het restaurant. De ritprijs betaalt u aan de chauffeur. Aanmelden kan tot uiterlijk 2 dagen van tevoren. Het maximum aantal deelnemers is 25. Kosten: € 3,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

DINSDAG 15 OKTOBER TUINCENRUM HET OOSTEN AALSMEER

In het tuincentrum is het heerlijk rondsnuffelen en er is altijd wel iets te vinden om uw huis op te fleuren vooral bij Het Oosten waar planten en accessoires nog iets aantrekkelijker zijn geprijsd. Natuurlijk gaan we – net als altijd – tussendoor koffiedrinken in het tuincafé en samen lunchen.

Kosten € 10,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwacht thuiskomst : rond 14.30 uur

VRIJDAG 11 OKTOBER LUNCHEN BIJ KRAANTJE LEK OVERVEEN

Nieuw! Kraantje Lek is gelegen aan het begin van het historische Visserspad tussen Zandvoort en Overveen. Eeuwen geleden beliepen de Zandvoortse vissersvrouwen dit mulle pad met de visvangst die hun mannen aan wal hadden gebracht, om deze te verkopen op de markt in Haarlem. Halverwege deze tocht namen ze een welverdiende rustpauze bij Kraantje Lek, met uitzicht op de Holle Boom, waar volgens de dorpsverhalen kinderen uit geboren werden. Op de lunchkaart staan broodjes, salades, boerentosti´s en pannenkoeken. Op de heenweg stoppen we ergens voor een kopje koffie/thee.

WOENSDAG 9 OKTOBER STREEKMUSEUM VREDEGOED/ETEN BIJ VD VALK

nieuw! Wie het museum bezoekt duikt in het verleden van de dorpen en het veengebied rond 1900 tot ongeveer 1950. Te zien zijn onder andere een timmerwerkplaats en smederij. In de regio werd op verschillende boerderijen kaas geproduceerd. We kunnen zien hoe dat in zijn werk ging. In de nagebouwde huiskamer is te zien hoe het er bij een bemiddelde boer uitzag. In het washok zien we hoe de kookwas boven echt vuur werd verwarmd, dan schrobben op een wasbord en uiteindelijk door de wringer gehaald. De nieuwste aanwinst van het museum is een echt authentiek kruidenierswinkeltje.

WOENSDAG 9 OKTOBER STREEKMUSEUM VREDEGOED/ETEN BIJ VD VALK

nieuw! Wie het museum bezoekt duikt in het verleden van de dorpen en het veengebied rond 1900 tot ongeveer 1950. Te zien zijn onder andere een timmerwerkplaats en smederij. In de regio werd op verschillende boerderijen kaas geproduceerd. We kunnen zien hoe dat in zijn werk ging. In de nagebouwde huiskamer is te zien hoe het er bij een bemiddelde boer uitzag. In het washok zien we hoe de kookwas  boven echt vuur werd verwarmd, dan schrobben op een wasbord en uiteindelijk door de wringer gehaald. De nieuwste aanwinst van het museum is een echt authentiek kruidenierswinkeltje.

VRIJDAG 4 OKTOBER MIDDAGUITJE POFFERTJES ETEN IN BREUKELEN

Elk jaar staat de Oud Hollandsche Poffertjes en Wafelkraam D. van der Steen een maand in Breukelen, een mooie gelegenheid voor ons om gezellig met elkaar een portie poffertjes te eten. De kraam staat in park Boom en Bosch. Wellicht kunnen we bij goed weer nog even rondwandelen of een rondtoer maken met de bus.

Kosten: € 10,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek: vanaf 12.30 kunt u worden opgehaald

Verwacht thuiskomst: rond 16.00 uur

 

Pagina's

Uitgelicht

Op zaterdag 28 september wordt in heel Nederland Burendag gevierd, het jaarlijks terugkerende feest... Lees verder
Uitnodiging De Ronde Venen heeft reden om trots te zijn. Binnenkort kunnen in heel Nederland... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat