Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die mensen vanuit een persoonlijke relatie aan elkaar bieden. Mantelzorger wordt je vaak zomaar, je kiest er niet voor. Het zorgen voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste kan veel voldoening geven. Toch kan het ook zwaar zijn om die hulp te bieden.

Tympaan-De Baat heeft verschillende activiteiten om mantelzorgers te ondersteunen in hun verzorgende taak, zodat zij verzorging kunnen blijven combineren met hun eigen leven. Bijvoorbeeld ontmoetingen met lotgenoten, het Alzheimercafé en de mantelzorgkrant. Bij het Steunpunt Mantelzorg kunnen mantelzorgers terecht voor praktische zaken én een luisterend oor.

U kunt terecht bij het Steunpunt Mantelzorg voor: 

  • Informatie en advies 
  • Verwijzing en bemiddeling 
  • Cursussen 
  • Informatiebijeenkomsten 
  • Emotionele ondersteuning 
  • Lotgenotencontacten
  • Mantelzorgwaardering (De Ronde Venen Pas) informatie & aanvragen leest u hier: mantelzorgderondevenen.nl/inschrijven
  • Dag van de Mantelzorg > voorstelling 'Dag Mama' in De Boei te Vinkeveen, zie kopje: Voorstelling 'Dag Mama'.

LotgenotenU staat er niet alleen voor: zoek steun bij het evenwicht tussen de zorg voor een ander en uzelf!

Contact met Steunpunt Mantelzorg
Het Steunpunt Mantelzorg werkt alleen op afspraak en is gevestigd aan Kerkvaart 2 in Mijdrecht. Van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 uur en 13.00 uur kunt u bellen naar Tympaan-De Baat, telefoonnummer (0297) 230 280 of een e-mail sturen naar mantelzorg@stdb.nl.

Andere organisaties

De Mantelzorglijn, bereikbaar tussen 9.00 - 16.00 uur voor informatie, ondersteuning of een luisterend oor. Tel 0900-2020496 (0,10 p.m). Voor emotionele ondersteuning kunt u buiten vaste werktijden bellen met de SOS telefonische Hulpdienst 0900-0767.

Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerswerk, www.mezzo.nl. Voor advies, informatie en ondersteuning. Wie voor 10 euro per jaar lid wordt, kan gebruik maken van extra’s zoals sociaaljuridische ondersteuning.

Organisaties in de eigen regio, zoals steunpunten mantelzorg, steunpunt vrijwillige thuiszorg en Maatschappelijke Dienstverlening. Een overzicht per provincie staat op www.mezzo.nl/, klik op ‘hulp’ en dan: ‘adressen in de buurt’. Hier kunt u ook terecht als u tijdelijk niet kunt zorgen en vervangende zorg (respijtzorg) nodig hebt.

Design & Bouw: twovisions digitaal bureau