Plusbus

Plusbus

WOENSDAG 31 JULI MUSEUM IN ‘T HOUTEN HUIS DE RIJP

Nieuw! Het museum biedt een overzicht van de rijke historie van het Schermereiland en zijn zeevarende bewoners. Armoede dreef hen het water op. Het waren Sontvaarders, haringvissers en walvisjagers. Ook is tot 23 juni de tentoonstelling ‘door vrouwen, voor vrouwen’ te zien. Van september 1777 tot mei 1782 heeft het bekende schrijversduo Betje Wolff en Aagje Deken in De Rijp gewoond. Mogelijk vanwege de stank van traankokerijen in het dorp waren de dames vaak ziek maar dat hinderde hun productiviteit niet.

VRIJDAG 26 JULI RONDRITRIT AMSTERDAMSE BOS MET DE BOSMOBIEL

Met de bosmobiel wordt een “rijdende boswandeling” gemaakt door het Amsterdamse Bos. Er zijn 2 Bosmobielen beschikbaar dus genoeg plek. Het enige wat u hoeft te doen is instappen! Tussendoor pauzeren we om ergens een kopje koffie of thee te drinken. Kosten: € 15,00 voor vervoer en rit Bosmobiel, exclusief consumpties. Opgelet: bij wat minder weer raden wij u aan om warme kleding mee te nemen. Extra plaids liggen in de bus.

Vertrek : vanaf 12.15 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 17.00 uur

WOENSDAG 24 JULI LUNCHEN AAN DE VECHT

Via een mooie route langs Vreeland en Nederhorst den Berg rijden we naar Weesp waar we gaan lunchen bij Paviljoen Uit & Meer. Het paviljoen is vorige jaar volledig afgebrand maar inmiddels staat er weer een nieuw ‘zoetwater paviljoen’. Onveranderd is het geweldige uitzicht op het torenfort Uitermeer, onderdeel van de Stelling van Amsterdam en ligt aan de rivier de Vecht.

Kosten: € 13,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 10.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.30 uur

VRIJDAG 19 JULI MIDDAGUITJE THEETUIN ‘T HOOGE ERF LAGE VUURSCHE

Nieuw! In de lommerrijke Vuursche Bossen ligt op landgoed Pijnenburg theehuis ’t Hooge Erf verscholen. Het wordt genieten van de prachtige rit ernaartoe en op het terras kunnen we zien dat fietsers, wandelaars en ruiters het theehuis ook weten te vinden. De appeltaart schijnt ‘wereldberoemd’ te zijn in de regio.

Kosten € 16,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 12.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 16.00 uur

WOENSDAG 17 JULI PANNENKOEKENBOERDERIJ DE PONTHOEVE

Nieuw! De Ponthoeve ligt in de uiterwaarden van de rivier de Lek met een prachtig uitzicht over de rivier en landerijen. De prijs van een pannenkoek begint bij € 6,70. U kunt kiezen uit zoete, hartige en zelfs ijs pannenkoeken. Houdt u hier niet van maar vindt u het gezellig om mee te gaan dan staan er ook diverse broodjes en uitsmijters op het menu. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie/thee.

Kosten € 20,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwacht thuiskomst : rond 16.00 uur

MAANDAG 15 JULI BZOEK VAN GOGH MUSEUM AMSTERDAM

Bij aankomst in het museum worden we ontvangen door gastheren en -vrouwen van het Nationaal Ouderenfonds en het van Gogh Museum en starten we met een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Na een korte inleiding gaan we in kleine groepjes, onder leiding van een ervaren gids, enkele kunstwerken bekijken in het museum en krijgen we meer te zien en te horen over het leven en werk van Nederlands beroemdste kunstenaar. Gedurende het museumbezoek wandelt er een museummedewerker mee met stoeltjes.

VRIJDAG 12 JULI VISLUNCH KOP VAN DE HAVEN IJMUIDEN

Op deze unieke en prachtige plek is het heerlijk vis eten en genieten van het telkens wisselende uitzicht op het bedrijvige Noordzeekanaal. Houdt u niet van vis? Geen probleem bij De Kop van de Haven. U kunt toch gezellig meegaan en een broodje carpaccio of een ouderwetse uitsmijter bestellen. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie of thee.

Kosten: € 20,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09:30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 16:00 uur

WOENSDAG 10 JULI RONDRIT DOOR DE SCHOORLSE DUINEN

Bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer gaan we bij restaurant IJgenweis eerst lunchen. Om 13.00 uur stappen we in de Zonnetrein voor een rondrit van ongeveer 1,5 uur door de Schoorlse Duinen. De chauffeur laat ons de mooiste plekjes en uitzichten zien in de bossen, heide en duinen en stopt onderweg voor wat nadere uitleg. De zonnetrein is toegankelijk voor minder validen, rollators blijven achter in het bezoekerscentrum. Houdt u er rekening mee dat het een lange dag wordt, wellicht is het verstandig om wat extra drinken mee te nemen.

DINSDAG 9 JULI TUINCENTRUM INTRATUIN TER AAR

Een bezoek aan dit mooie tuincentrum is altijd de moeite waard. U vindt er zeker iets te koop om het binnenshuis of buiten wat op te fleuren. Onze begeleiders helpen u graag met uw aankopen in de PlusBus te zetten. Tussendoor drinken we koffie/thee en gaan ook lunchen in het tuincentrum.

Kosten: € 10,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 14.30 uur

Pagina's

Tweets van @tympaandebaat