Abcoude

Alzheimer Café Abcoude

“Het effect en nut van muziek”

Woensdag 22 mei is er een Alzheimer Café Abcoude in de Angstelborgh, Dorpszicht 22 in Abcoude van 19.30 tot 21.00 uur. Het thema van deze avond is het effect en het nut van muziek. De toegang is altijd gratis. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

MAANDAG 27 MEI-LAPJESMARKT – AMSTERDAM

De markt in de Westerstraat wordt ook wel de lapjesmarkt genoemd en is daardoor meer dan een bezoek op maandagmorgen waard en er is natuurlijk veel meer te vinden dan alleen gordijnstof, leer en kleding. De markt straalt gezelligheid uit en de echte Amsterdamse humor ligt hier haast letterlijk op straat als de Jordanezen na een 'zwaar' weekend hier even bij komen 'beppen'. Er staan 163 marktkooplui en zij doen allen de naam die de markt heeft, 'goed en goedkoop', helemaal eer aan.

Kosten: € 5,00 voor het vervoer (exclusief lunch/consumpties).

DONDERDAG 23 MEI - ZUIDERZEEMUSEUM - ENKHUIZEN

Ga mee met de Reis rondom de Zuiderzee en ontdek de persoonlijke verhalen en de opstellingen over het leven in dit gebied! Zoek naar de overeenkomsten en verschillen in tradities, dialecten, streekdrachten, ambachten en handel tussen de verschillende plaatsen. Bent u slecht ter been? Op deze locatie zijn rolstoelen beschikbaar (geef dit van tevoren wel even aan).

Kosten: € 17.00 pp voor binnen -en buitenmuseum (exclusief consumpties en overtocht pontje)

Vertrek Abcoude: vanaf 09:30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte terugkomst: rond 17:30 uur

VRIJDAG 17 MEI - TUINEVENEMENT GARDERISTA - KASTEEEL OPHEMERT

Kasteel Ophemert is het decor van een nieuw en uniek tuinevent: Gardenista. Gardenista is een tuinbeurs. Een tuinevenement. Maar tegelijk ook veel meer dan dat. Het is een bijzondere samensmelting van de groene wereld met amusement en gastronomie. Naast groenexperts, heerlijke gastronomie onder andere uit de eigen moestuin, bloemschikkunst en amusement is het een plek waar je inspiratie kunt opdoen voor je eigen tuin en advies kunt inwinnen over een eigen tuinontwerp of tuinvraag.

Kosten: € 17,50 voor het vervoer en entree(excl. lunch/consumpties)

H en A mode in de Angstelborgh bij Tympaan-De Baat

Op vrijdag 7 juni geeft H en A mode weer een modepresentatie in de Angstelborgh, Dorpszicht 22 in Abcoude.

Van 10.00 uur tot 12.00 uur zijn zij aanwezig met hun veelzijdige kledij voor senioren. Er is zeer deskundig personeel aanwezig die u kan adviseren. Er worden kledingrekken opgesteld in de grote zaal dus u kunt in  alle rust shoppen, de kwaliteit voelen en passen voor de passpiegel. En dat alles ook nog onder het genot van een kopje koffie!

Kortom: Waarom zou u de stad nog in gaan als alles voor handen is in de Angstelborgh.

ZATERDAG 11 MEI - DINER RESTAURANT DE VEENSTEKER - VINKEVEEN

Gedurende het zomerseizoen maar ook daarvoor en daarna kunt u bij mooi weer goed terecht op het fraaie ruime terras van restaurant De Veensteker. Lekker in de zon of verscholen onder de grote parasols. De menukaart maakt u de keuze moeilijk. Vlees of vis, vegetarisch of een heerlijke saté? Welke keuze u ook maakt er is altijd een ruime keuze uit groenten, frietjes enz. Ga gezellig mee en vier het weekend.

Kosten: € 5,00 voor het vervoer (excl diner en consumpties)

Vertrek Abcoude: vanaf 17:00 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst: rond 20:30 uur

Voorlichting over dementie in De Ronde Venen

Wat is dementievriendelijk? Vanuit het project Samen Dementievriendelijk, nodigen wij inwoners van harte uit om zich aan te melden voor één van de trainingsbijeenkomsten die worden georganiseerd op verschillende locaties. Twee vrijwillige trainers van Alzheimer Nederland vertellen daar over dementie en zij laten aan de hand van alledaagse ontmoetingen zien hoe we samen kunnen omgaan met dementie. Dit zijn situaties op straat, in de supermarkt, bij de vereniging, in de kerk of bij u thuis. Iedereen kan zich voor de training aanmelden en deelname is gratis.

65+ Wandelgroep Abcoude

 Elke donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur gaat onze senioren (65+) wandelgroep een uur lang wandelen in of in de buurt van Abcoude.

Dat kan zijn in het dorp, of naar een mooi afgesproken punt om daar te wandelen.

De route wordt elke week samen vastgesteld zodat iedereen aan bod komt. Leuke wandelideeën kunt u aangeven.

Pagina's

Tweets van @tympaandebaat