Mijdrecht

Mantelzorgsalon 25 februari Kralen rijgen

Maandagmiddag 25 februari gaat het glinsteren in de Buurtkamer Mijdrecht. Mantelzorgers uit De Ronde Venen zijn van harte welkom om iets moois te maken met kralen. De mantelzorgsalon biedt u een moment voor u zelf en contact met andere mantelzorgers en natuurlijk iets leuks om mee naar huis te nemen.

Om half 2 staan koffie en thee met wat lekkers klaar in de Buurtkamer Mijdrecht aan de Gosewijn van Aemstelstraat 5. De middag duurt tot half 4.

Repair Café Mijdrecht

Inwoners van de Ronde Venen kunnen met kapotte spullen terecht in het Repair Café De Ronde Venen in Mijdrecht of Abcoude. Ze kunnen daar zelf aan de slag met het repareren van hun voorwerp. Deskundige vrijwilligers zijn aanwezig voor ondersteuning. Reparatiemateriaal is aanwezig maar onderdelen die eventueel vervangen te moeten worden, dienen zelf te worden aangeschaft. Het is een open inloop en de koffie of thee staan klaar.

Beginnerscursus mahjong

Veel mensen denken dat mahjong een spel is op de computer of op de telefoon. Echter is mahjong een denk- en gezelschapsspel dat door 4 spelers aan tafel gespeeld wordt met 136 stenen. Dit exotische spel wordt al sinds 1924 gespeeld in Nederland. In De Ronde Venen is er sinds 2016 een mahjong-genootschap dat elke week een speelavond heeft.

Openingsdagen Repair Café Mijdrecht in 2019

Wat is een Repair Café? Dat is een plek waar je met je kapotte spullen naar toe kunt gaan om ze gratis te laten repareren. Je neemt je broek met een scheur erin of je kapotte lampje mee en in Buurtkamer in Mijdrecht zitten vrijwilligers die het leuk vinden om ter plekke dingen te repareren. Dit alles is gratis en onder het genot van een lekker kopje koffie. Mochten er onderdelen nodig zijn om uw aangeboden waar te herstellen, dan betaalt u die wel zelf.

Repair Café Mijdrecht is in 2019 open op de volgende dagen:

14 en 28 februari

14 en 28 maart

11 en 25 april

Make-up Matterse Make-up Matters

Na de koude weken van de winter zijn velen toe aan de mooie en zonnige dagen van de lente. Wanneer het zonnetje weer gaat schijnen, willen we allemaal weer net zo gaan stralen. Aan de hand van make-up kunt u uw huid er gezond en stralend uit laten zien.

Deze keer geeft Dorota Boronska bij Tympaan-De Baat de workshop Midlife Make-up Matters in de avond, op 28 februari van 19:30 tot 21:30 uur op de Kerkvaart 2, Mijdrecht. Tijdens deze workshop zal Dorota tips en manieren leren om uw make-up nog meer te laten stralen.  

LUNCHEN BIJ EETHUYS GRAAF FLORIS V MUIDEN

nieuw! Aan de monding van de Vecht bevond zich ruim voor de middeleeuwen al een eet-en drinkgelegenheid. De huidige uitspanning dateert van 1652 en heet vandaag de dag Eethuys-Café van Graaf Floris V van Muyden. Op deze historische plek vlakbij het Muiderslot gaan we lunchen. Als het weer het toelaat kunnen we na de lunch nog even een wandelingetje maken in Muiden.

Kosten € 15,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 11.00 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 16.00 uur

VRIJDAG 22 FEBRUARI BEZOEK BIBLIOTHEEK MIJDRECHT

Leest u graag maar is het voor u lastig om naar de bibliotheek te komen? De PlusBus rijdt er elke 6 weken naartoe op vrijdag. In de bibliotheek kunt u andere mensen ontmoeten, een praatje maken onder het genot van een kopje koffie/thee of in alle rust een krant lezen. Het assortiment uit te lenen boeken is groot. Er zijn gewone boeken, gesorteerd op genre, er staan hobbyboeken en zelfs tijdschriften.

Kosten: € 3,00 voor vervoer.

Vertrek : vanaf 13.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.00 uur

WOENSDAG 20 FEBRUARI PLUSBUSDINER BRASSERIE JETTIEZ MIJDRECHT

Gezellig met elkaar dineren, dat is het uitgangspunt van de PlusBus Diners. Met het restaurant is een speciale prijs afgesproken voor een 3 gangen menu, namelijk € 20,00 inclusief 2 consumpties. Na afloop rekent u zelf af in het restaurant. Het maximum aantal deelnemers is 25. De ritprijs betaalt u aan de chauffeur.

Kosten: € 3,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 16.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwacht thuiskomst : rond 21.00 uur

DINSDAG 19 FEBRUARI MUSEUM DE ZWARTE TULP LISSE

nieuw! In het museum is het verhaal van de bloembollencultuur te zien, de eeuwenoude geschiedenis, het werken op het land, de export en toeristische promotie. We kunnen bekijken hoe kunstenaars zich door de eeuwen heen - en nog steeds - door bolgewassen hebben laten inspireren tot werk van bijzondere schoonheid. In het winkeltje zijn cadeauartikelen gerelateerd aan kunst en bloemen te koop. Het museum is goed toegankelijk. Na het bezoek zoeken we een leuke gelegenheid om samen te lunchen.

Pagina's

Uitgelicht

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden,... Lees verder
Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. ... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat