PlusBus en Diligence

Wat is de PlusBus?

De PlusBus is een begeleidingsdienst voor ouderen vanaf 55 jaar en mindervaliden, met het doel het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid. De PlusBus biedt begeleiding aan iedereen die zich zonder hulp niet of nauwelijks buitenshuis kan begeven.

Groepswinkelen

De belangrijkste activiteit van de dienst PlusBus is boodschappen doen, in groepsverband, altijd met begeleiding. Hierdoor kunnen ouderen blijven deelnemen aan het dagelijkse leven en andere mensen ontmoeten. Er wordt ruim de tijd genomen om boodschappen te doen, ook wordt er gezamenlijk koffie gedronken tenslotte wordt iedereen weer netjes thuis gebracht. U betaalt voor de PlusBus € 5,- per boodschappenrit (incl.koffie/thee).

Maar er is nog meer

Wekelijks wordt een uitstapje aangeboden, bijvoorbeeld naar toeristische attracties, musea of horecagelegenheden. De prijs van de uitstapjes wordt bepaald door afstand en/of entreekosten.

Kijk onderaan deze pagina voor de nieuwsbrieven van de PlusBus en de Diligence.

Bibliotheek

Leest u graag maar is het voor u lastig om naar de bibliotheek te komen? De PlusBus rijdt er elke 6 weken naartoe (op de vrijdag). In de bibliotheek kunt u andere mensen ontmoeten, een praatje maken onder het genot van een kopje koffie/thee of in alle rust een krant lezen.

Het assortiment uit te lenen boeken is groot. Er zijn gewone boeken, gesorteerd op genre, er staan hobby boeken en zelfs tijdschriften. Heeft u wat moeite met kleine lettertjes? Dan is een grootletterboek misschien wel iets voor u. Beschikt u thuis over een cd speler, dan kunt u een luisterboek lenen. Met een dvd speler thuis kunt u zelfs prachtige films lenen!

De bibliotheek is rolstoeltoegankelijk en alle verdiepingen zijn per lift toegankelijk.
.

Nieuwsbrief

De activiteiten van de PlusBus staan in de maandelijkse nieuwsbrief van de PlusBus en de Diligence..U kunt bij Tympaan-De Baat aangeven dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen: gratis per e-mail of tegen betaling van € 20,-- per jaar per post.
De nieuwsbrief van de PlusBus is gratis af te halen bij o.a. Tympaan-De Baat, de servicepunten en de Buurtkamers.

Meer informatie en aanmelding

  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angélique Davis, coördinator Sociaal Cultureel Werk Tympaan-De Baat, tel.nr. (0297) 230 280 of per mail a.davis@stdb.nl.
  • Voor alle ritten van de PlusBus en Diligence (Abcoude/Baambrugge) kunt u zich op werkdagen tusssen 10.00 – 12.00 uur aanmelden via telefoonnummer (0297) 760 260 of (0294) 283 302.

 
 

Downloads: 

Nieuwsbrief PlusBus januari 2018
Nieuwsbrief PlusBus februari 2018

Nieuwsbrief Diligence januari 2018 + extra uitje 12 januari 2018
Nieuwsbrief Diligence februari 2018 verschijnt binnenkort

Voor het lezen van een PDF-bestand heeft u Acrobat Reader nodig. Klik op het onderstaande logo om dit programma te downloaden.

Get Acrobat Reader web logo

Design & Bouw: twovisions digitaal bureau