PlusBus

De PlusBus is een begeleidingsdienst voor ouderen vanaf 55 jaar en mindervaliden, met het doel het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid. De PlusBus biedt begeleiding aan iedereen die zich zonder hulp niet of nauwelijks buitenshuis kan begeven.

Groepswinkelen

De belangrijkste activiteit van de dienst PlusBus is boodschappen doen, in groepsverband, altijd met begeleiding. Hierdoor kunnen ouderen blijven deelnemen aan het dagelijkse leven en andere mensen ontmoeten. Er wordt ruim de tijd genomen om boodschappen te doen. Ook wordt er gezamenlijk koffie gedronken en tenslotte wordt iedereen weer netjes thuis gebracht. Je betaalt voor de PlusBus € 5,- per boodschappenrit (incl.koffie/thee).

Maar er is nog meer

Wekelijks wordt een uitstapje aangeboden, bijvoorbeeld naar toeristische attracties, musea of horecagelegenheden. De prijs van de uitstapjes wordt bepaald door afstand en/of entreekosten.

Bibliotheek

Lees je graag maar is het voor jou lastig om naar de bibliotheek te komen? De PlusBus rijdt er elke 6 weken naartoe (op de vrijdag). In de bibliotheek kun je andere mensen ontmoeten, een praatje maken onder het genot van een kopje koffie/thee of in alle rust een krant lezen.

Nieuwsbrief

De activiteiten van de PlusBus staan in de maandelijkse nieuwsbrief van de PlusBus en de Diligence. Je kunt bij Tympaan-De Baat aangeven dat je de nieuwsbrief wilt ontvangen: gratis per e-mail of per post tegen betaling van € 20,- per jaar.
De nieuwsbrief van de PlusBus is gratis af te halen bij o.a. Tympaan-De Baat, de Servicepunten en de Buurtkamers.

Nieuwsbrief PlusBus juli 2019
Nieuwsbrief PlusBus augustus 2019

Meer informatie en aanmelding

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Angélique Davis, coördinator Sociaal Cultureel Werk Tympaan-De Baat, tel.nr. (0297) 230 280 of per mail [email protected].

Tweets van @tympaandebaat