Respijthulp

Respijthulp is bestemd voor alle inwoners van de gemeente De Ronde Venen die zorgen voor een dementerende en/of verwarde oudere, chronisch zieke of iemand die veel zorg nodig heeft.

Wat houdt het in?

De hulp, geboden door vrijwilligers, geeft mensen die de zorg hebben voor een ander de gelegenheid iets voor zichzelf te doen. De hulp is kosteloos. Het Steunpunt Mantelzorg werkt samen met het NPV, het Rode Kruis en De Zonnebloem.

In welke gevallen is deze hulp iets voor u:

  • u heeft de zorg voor iemand en u vindt het moeilijk om hem of haar alleen thuis te laten
  • u vindt het vervelend om steeds een beroep te moeten doen op familie, vrienden of buren. Bijvoorbeeld wanneer u eens naar de kapper wilt, een cursus wil volgen of bij iemand op bezoek wilt
  • u kunt niet altijd aanwezig zijn op de tijd dat diegene die u verzorgt gehaald of thuisgebracht wordt van de dagverzorging

Wat biedt de respijthulp?

Wanneer u overdag een aantal uur niet thuis kunt zijn, kunt u een beroep op deze service doen. Een vrijwilliger komt bij u thuis om degene die u verzorgt gezelschap te houden.  Van tevoren kennismaken met de vrijwilliger is belangrijk, het moet immers klikken. Er zal ook altijd eerst een intake gesprek gehouden worden met een van de coordinatoren.

Meer informatie

Meer informatie bij het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-De Baat, tel: (0297) 230 280 of per mail mantelzorg@stdb.nl. Natuurlijk kunt u ook altijd even binnenlopen bij de Mantelzorgsalon in de Buurtkamer Mijdrecht.

Design & Bouw: twovisions digitaal bureau