Senioren

WOENSDAG 31 JULI UITWAAIEN OP DE EUROMAST ROTTERDAM

Vanaf de Euromast heb je een spectaculair 360º panoramisch uitzicht over de wereldstad Rotterdam en de grootste haven van Europa. Durf jij naar de top te gaan? Met de panoramalift beleven al onze bezoekers een unieke ervaring tot een hoogte van 185 meter. “De Euroscoop” is een roterende glazen lift, die je naar maar liefst 185 meter hoogte brengt! Bij helder weer kun je tot wel 30 kilometer ver van het uitzicht genieten en in de avond lijkt het alsof de sterren tot leven komen.

Vertrektijd: 10.30 uur

Verwachte terugkomst 16.00 uur

Kosten € 15,00

VRIJDAG 26 JULI DINEREN BIJ DE SMAAK VAN VIETNAM

Laten wij eens iets anders proberen! De smaak van Vietnam!! In Nederland is de Vietnamese keuken redelijk onbekend en zien mensen vaak de Vietnamese gerechten als onderdeel van de Chinese en/of Indonesische keuken. Iedereen kent wel de Vietnamese loempia’s en bapao’s, maar er zijn nog meer Vietnamese gerechten die misschien wat minder bekend, maar toch zeker de moeite waard zijn om uit te proberen. Kenmerkend van de Vietnamese keuken zijn onder andere het gebruik van veel verse groenten en kruiden, wat resulteert in combinaties van zeer uiteenlopende smaken.

WOENSDAG 17 JULI JAARMARKT VINKEVEEN

De Jaarmarkt Vinkeveen draait al 42 jaar en is mede door de variëteiten van artikelen op de marktkramen en diverse artiesten die tijdens de jaarmarkt optreden op de terrasjes van de horecagelegenheden langs de markt een leuke aanvulling en druk bezocht door zowel de bevolking als de recreanten van Vinkeveen(se) plassen).
Soms zit het mee (prachtig weer), soms zit het tegen (regenachtig) Paraplu mee, frietje eten, bij de IJsbeer lekker ijsje halen, wat fruit inslaan, kennissen tegen komen en een beetje kletsen. Koopjes, koopjes van alles en nog wat. Even er lekker tussenuit.

DINSDAG 9 JULI BEZOEK AAN VOGELPARK AVIFAUNA EN LUNCH

In Avifauna is er voor iedereen iets te beleven. Zo voer je zelf de Australische honingpapegaaien en kijk je bij het voeren van de pinguïns en pelikanen. Verschillende vogels kun je tussen het groen van de Filipijnse jungle ontdekken en de sierlijke flamingo’s bekijk je van heel dichtbij in het Cubaanse brakwatermoeras. Ook zijn er de spectaculaire vogeldemonstraties die je niet mag missen. Zie de vogels hier van dichtbij vliegen, eten en jagen zoals zij dat in de natuur gewend zijn. Er zijn niet alleen vogels maar is er ook een Oosterse tuin met rode panda's.

DONDERDAG 4 JULI Nationaal Militair Museum - Soest

Interessant tentoonstelling met aandacht voor de Koude Oorlog. Onder de titel “Als de Russen komen” herbeleeft u die tijd met een aangrijpende audiotour in 3D en veel bijzondere objecten en documenten. Voor, tijdens of na een rondgang door het museum kunt u genieten van koffie en/of thee, een lunch en genieten op het prachtige buitenterras met uitzicht op het Park Vliegbasis Soesterberg bij mooi weer.

Vertrektijd 10.30 uur

Verwachte terugkomst 15.00 uur

Kosten € 15,00.

WOENSDAG 31 JULI MUSEUM IN ‘T HOUTEN HUIS DE RIJP

Nieuw! Het museum biedt een overzicht van de rijke historie van het Schermereiland en zijn zeevarende bewoners. Armoede dreef hen het water op. Het waren Sontvaarders, haringvissers en walvisjagers. Ook is tot 23 juni de tentoonstelling ‘door vrouwen, voor vrouwen’ te zien. Van september 1777 tot mei 1782 heeft het bekende schrijversduo Betje Wolff en Aagje Deken in De Rijp gewoond. Mogelijk vanwege de stank van traankokerijen in het dorp waren de dames vaak ziek maar dat hinderde hun productiviteit niet.

VRIJDAG 26 JULI RONDRITRIT AMSTERDAMSE BOS MET DE BOSMOBIEL

Met de bosmobiel wordt een “rijdende boswandeling” gemaakt door het Amsterdamse Bos. Er zijn 2 Bosmobielen beschikbaar dus genoeg plek. Het enige wat u hoeft te doen is instappen! Tussendoor pauzeren we om ergens een kopje koffie of thee te drinken. Kosten: € 15,00 voor vervoer en rit Bosmobiel, exclusief consumpties. Opgelet: bij wat minder weer raden wij u aan om warme kleding mee te nemen. Extra plaids liggen in de bus.

Vertrek : vanaf 12.15 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 17.00 uur

Pagina's

Tweets van @tympaandebaat