Senioren

DONDERDAG 27 DECEMBER-PANNENKOEKEN PAVILJOEN-CRUQUIUS

Aan de rand van natuurgebied De Groene Weelde ligt het Pannenkoeken Paviljoen. De prijs van een pannenkoek begint bij € 4,95. Wilt u wel graag mee maar eet u liever iets anders? Geen probleem bij het Pannenkoeken Paviljoen, er staan ook broodjes, uitsmijters of tosti’s op de lunchkaart.

Kosten: € 5,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek Abcoude: vanaf 10:30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst: rond 15:30 uur

DONDERDAG 20 DECEMBER-NATIONAAL GLASMUSEUM-LEERDAM

In 1953 werd op een steenworp afstand van de glasfabriek een Glasmuseum ingericht. In de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum kun je zien hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken. Neem vooral ook een kijkje in de museumwinkels! Met prachtige glasobjecten en hedendaags design. In ons gezellige museumrestaurant "Cochius’ Keuken" bakt Meneertje Appeltaart dagelijks zijn befaamde taarten van de lekkerste appels uit de Betuwe. Bij de eerste stap in het museum komt de geur u al tegemoet…. Lekker bij de koffie .

DINSDAG 11 DECEMBER-ORCHIDEENHOEVE-LUTTELGEEST

 De Orchideeën Hoeve met haar prachtige orchideeëntuin is ook nog sinds 2014 officieel een dierentuin met o.a. ringstaartmaki’s, alpaca’s en flamingo’s. In de Lorituin maakt u kennis met vrolijke los fladderende papagaaitjes, in de vlindertuin ziet u de prachtigste vlinders en in het kloppend hart van ‘Winter Droom’ is de gezellige geheel overdekte kerstmarkt. Wandel langs meer dan veertig verschillende kraampjes gevuld met allerlei leuke lekkernijen en snuisterijen en shop jouw decemberlijstje bij elkaar. Bij slecht weer loopt u bijna overal overdekt!

VRIJDAG 7 DECEMBER - KERSTINKOPEN -TUINCENTRUM OSDORP

Kerstartikelen zijn er in vele soorten en maten, kerstverlichting, kerstballen van kunststof en glas, kunstkerstbomen, eigenlijk te veel om op te noemen. Ook dit jaar tijdens de kerstshow is er weer gekozen voor de nieuwste kerstthema’s. Het aanbod is zo uitgebreid dat er altijd iets naar je zin bij zit. Het prachtig aangelegde kerstdorp is zeker de moeite waard om te bekijken, de lichtjes, de rail met skicabines voor kinderen om een ritje in te maken. Teveel om op te noemen.

DONDERDAG 29 NOVEMBER –SEALIFE SCHEVENINGEN

SEA LIFE Scheveningen heeft meer dan 4000 dieren in 45 aquaria!

Ontmoet de otters, de roggen, de zeepaardjes en nog veel meer. Ontmoet o.a. de zeeschildpadden, reptielen die al meer dan 200 miljoen jaar op de aarde zijn. Er zijn 300 soorten zeeschildpadden en sommige daarvan worden met uitsterven bedreigd. Ze worden gevangen voor hun mooie schild of komen vast te zitten in de vissersnetten. Ze kunnen hun adem voor uren inhouden. Ook de roggen kunt u van dichtbij bekijken en aaien. Een zeer interessant bezoek en zeker de moeite waard.

MAANDAG 24 DECEMBER LUNCHEN BIJ DE PAREL/PALINGROKERIJ EVELEENS

We gaan gezellig lunchen bij Grand Café De Parel met uitzicht over de Westeinderplassen. Op de terugweg stoppen we bij palingrokerij Eveleens waar u verschillende vissoorten kunt kopen (vers of diepgevroren) om mee te nemen voor thuis.

Kosten: € 11,00, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 11.00 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst: rond 15.30 uur

DONDERDAG 20 DECEMBER KERSTCONCERT CONCERTGEBOUW

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert speciaal voor ouderen een kerstconcert in het Concertgebouw in Amsterdam. Het Nederlands Philharmonisch Orkest voert onder leiding van dirigent Jan Wierzba een prachtig programma uit van Tsjaikovski, Bach, Piazzolla, Strauss jr en sr. Soliste is : Lucienne Renaudin-Vary – trompet. Het ontvangst is vanaf 13.30 uur met een kopje koffie of thee. Het concert begint om 14.30 uur en zal tot ongeveer 16.15 uur duren, inclusief pauze.

Kosten € 9,00 voor vervoer.

Vertrek : vanaf 11.30 uur kunt u worden opgehaald

WOENSDAG 19 DECEMBER PLUSBUSDINER S’ANDERS VINKEVEEN

Gezellig met elkaar dineren, dat is het uitgangspunt van de PlusBus Diners. Deze maand staat restaurant s’ Anders op de agenda. Met het restaurant is een speciale prijs afgesproken voor een 3 gangen menu, namelijk € 20,00 inclusief 2 consumpties. Na afloop rekent u zelf af in het restaurant. De ritprijs (€ 3,00) betaalt u aan de chauffeur. Het aantal beschikbare plaatsen is 25.

Vertrek : vanaf 16:30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 21:00 uur

Pagina's

Uitgelicht

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden,... Lees verder
Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. ... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat