Senioren

ZATERDAG 11 MEI - DINER RESTAURANT DE VEENSTEKER - VINKEVEEN

Gedurende het zomerseizoen maar ook daarvoor en daarna kunt u bij mooi weer goed terecht op het fraaie ruime terras van restaurant De Veensteker. Lekker in de zon of verscholen onder de grote parasols. De menukaart maakt u de keuze moeilijk. Vlees of vis, vegetarisch of een heerlijke saté? Welke keuze u ook maakt er is altijd een ruime keuze uit groenten, frietjes enz. Ga gezellig mee en vier het weekend.

Kosten: € 5,00 voor het vervoer (excl diner en consumpties)

Vertrek Abcoude: vanaf 17:00 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst: rond 20:30 uur

MAANDAG 6 MEI - SCHEEPVAARTMUSEUM - AMSTERDAM

We bezoeken de nieuwe tentoonstelling MS Oranje over het iconische passagiersschip Deze spreekt bij velen nog steeds tot de verbeelding. Enerzijds doordat het schip ooggetuige was op het wereldtoneel. Anderzijds vanwege de persoonlijke verhalen van de gerepatrieerden. Ontdek met een professionele museumgids de verhalen van dit bijzondere schip, dat net voor de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd. Bent u slecht ter been? Op deze locatie zijn rolstoelen beschikbaar (geef dit van tevoren wel even aan).

Kosten: € 11.75 (incl. vervoer, taart, koffie, gids toegang tot museum

WOENSDAG 1 MEI - RONDVAART LUNCH - LOOSDRECHT

WOENSDAG 1 MEI - RONDVAART LUNCH - LOOSDRECHT

We maken een rondvaart over de unieke Loosdrechtse plassen van ca 1,5 uur. Nadat wij ons tegoed hebben gedaan aan een heerlijke lunch. De lunch kan bestaan uit iets van de kaart, een broodje of een salade. Voor iedereen wat wils. Bij mooi weer volgt dan die prachtige rondvaart die je in de kajuit of op het dek kunt beleven.

Kosten: € 11,75 voor het vervoer en de rondvaart (exclusief lunch/consumpties)

Vertrek Abcoude: vanaf 11:30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst: rond 17:00 uur

VRIJDAG 31 MEI DAGJE VOLENDAM

Heerlijk wandelen over de Dijk van Volendam met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water. Volendam is in het verleden door vele beroemde schilders bezocht en vereeuwigd. Samen zoeken we leuke plekjes om koffie te drinken en te lunchen.

Kosten € 25,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.30 uur

DINSDAG 28 MEI LUNCHEN BIJ HET ROC NIEUWEGEIN

nieuw! In het opleidingsrestaurant Horeca van het ROC leren de studenten in de praktijk. Er worden heerlijke gerechten geserveerd, helemaal zelf gemaakt onder begeleiding van ervaren docenten. Op de lunchkaart staan onder andere soep, uitsmijter, broodje hamburger, Caesar- of zalmsalade, clubsandwiches en wraps. We gaan ontdekken of er nieuwe talenten zijn onder de studenten!

Kosten € 18,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 10.45 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.00 uur

ZATERDAG 25 MEI ATELIERROUTE KUNSTRONDEVENEN

Tijdens de 4e editie van KunstRondeVenen brengt de PlusBus u naar een selectie van lokale beeldend kunstenaars die dit weekend hun atelier hebben geopend. Onderweg worden we op diverse locaties verrast door optredens van artiesten zoals dans en (volks)muziek. In sommige ateliers kunnen we niet alleen kijken naar kunst, maar zijn er ook demonstraties of kan men zelf de handen uit de mouwen steken. Kosten € 3,00 voor voervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 12.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 16.00 uur

VRIJDAG 24 MEI KAAS- EN IJSBOERDERIJ DE WILLIGEN/INTRATUIN

Allereerst brengen we een bezoek aan kaas- en ijsboerderij De Willigen in Vreeland, gelegen aan de Vecht. De route er naartoe is prachtig via smalle weggetjes. Op de boerderij gaan we een kijkje nemen in de kaas-makerij. In de winkel zijn verschillende boerenkazen te koop én kan er natuurlijk een heerlijk roomijsje in verschillende smaken gegeten wor-den. Hierna rijden we naar Intratuin in Kortenhoef om met elkaar te lunchen en wat rond te wandelen door het tuincentrum.

Kosten: € 18,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

VRIJDAG 17 MEI BEZOEK BIBLIOTHEEK MIJDRECHT

Leest u graag maar is het voor u lastig om naar de bibliotheek te komen? De PlusBus rijdt er elke 6 weken naartoe op vrijdag. In de bibliotheek kunt u andere mensen ontmoeten, een praatje maken onder het genot van een kopje koffie/thee of in alle rust een krant lezen. Het assortiment uit te lenen boeken is groot. Er zijn gewone boeken, gesorteerd op genre, er staan hobbyboeken en zelfs tijdschriften.

Kosten: € 3,00 voor vervoer.

Vertrek : vanaf 13.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.00 uur

DINSDAG 14 MEI MIDDAGUITJE KRINGLOOPWINKEL DORCAS AALSMEER

In deze prachtige kringloopwinkel is altijd wel iets te vinden om mee naar huis te nemen. Het is in ieder geval erg leuk om er rond te dwalen. Heeft u eventueel nog wat overbodig glaswerk, boeken of kleding? Neemt u dit dan mee, dan kunt u het meteen afgeven. De netto opbrengst van de winkel komt namelijk geheel ten goede aan de projecten van Dorcas Hulp en Ontwikkeling. In de winkel is gelegenheid om een consumptie te gebruiken.

Kosten: € 6,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 12:30 uur kunt u worden opgehaald

DINSDAG 21 MEI KOFFIEHUIS DE NIEUWE STEK/DAPPERMARKT AMSTERDAM

De Plusbus gaat naar de beroemde markt in Amsterdam. Allereerst doen we koffiehuis De Nieuwe Stek aan voor een heerlijke kop koffie (met appelgebak slechts € 3,50). Daarna gaan we een rondje lopen over de markt. Mocht u dit bezwaarlijk vinden dan kunt u gerust wachten in het koffiehuis totdat iedereen weer terug is. Bij terugkomst gaan we gezellig lunchen met bijvoorbeeld een ouderwets broodje kroket of ‘broodje bal’. Voor het bereiken van de toiletten moet u wel in staat zijn een trap op te kunnen lopen.

Pagina's

Uitgelicht

VRIJDAG 12 APRIL - HIGHT TEA TUINCENTRUM DE BOSRAND - WOERDEN Even snuffelend door het tuincentrum... Lees verder
De kans dat je als vrijwilliger te maken krijgt met slachtoffers van kindermishandeling is vrij... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat