Thuisadministratie

Gelukkig kunnen veel ouderen die moeite hebben zelf hun administratie te voeren een beroep doen op kinderen, vrienden en kennissen.

Toch hebben steeds meer zelfstandig wonende ouderen niemand waarop zij een beroep kunnen doen als het (even) niet meer lukt, mensen laten het lang versloffen en zien na een poosje helemaal door de bomen het bos niet meer.

In zo’n geval wordt dan vaak een beroep gedaan op de sociaal werker. Deze brengt dan in een of meerdere bezoeken de boel weer in orde. Echter, niet alle ouderen kunnen dan ook daarna zelf de draad weer oppakken en het is voor de sociaal werkerniet doenlijk om al deze mensen regelmatig te blijven bezoeken. Vrijwilligers kunnen dan 1 x per 4 weken helpen met administratieve werkzaamheden. Zij bekijken samen met u de binnengekomen post, helpen u bij wat wel en niet weg kan en bij het opruimen van datgene dat u moet bewaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne White, sociaal werker bij Tympaan-De Baat, tel.nr. 0297-230 280 of per mail m.white@stdb.nl.

Design & Bouw: twovisions digitaal bureau