Training Motiverende Gespreksvoering

Tympaan-De Baat organiseert in samenwerking met Vrijwilligersacademie Amsterdam een training Motiverende Gespreksvoering. Deze training is bedoeld voor vrijwilligers die zich willen inzetten als welzijnscoach binnen de aanpak Welzijn op recept.

De doelstelling van deze training is nadere kennismaking met de doelgroep van Welzijn op recept, en het kunnen toepassen van de technieken van motiverende gespreksvoering binnen deze aanpak. Daarnaast staat ook samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten op het programma: helderheid krijgen over de taken en de rollen van de verschillende participanten aan dit project.

Tijdens de training worden de uitgangspunten en basisprincipes van motiverende gespreksvoering behandeld. Zo ontdek je hoe je de innerlijke bereidheid van mensen om te veranderen kunt vergroten. Het gaat hierbij om motivatie, ambivalentie, weerstand en verandertaal. Je kijkt naar jouw eigen basishouding en hoe je die kunt inzetten om de ander in beweging te krijgen. Daarnaast is er in de training aandacht voor de samenwerking tussen formeel en informeel als het gaat over samenwerking met dezelfde doelgroep.

De training duurt 3 dagdelen. Deze staan als ingepland op donderdag 25 januari, 1 en 8 februari 2018 (van 19.00 tot 22.00 uur). De locatie wordt nog nader bepaald. Deelnemers ontvangen een trainingsmap en een certificaat van deelname. De training biedt plaats aan minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers.

Welzijn op recept wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranjefonds.

Meer informatie en aanmelding

Voor meer informatie over de training en/of aanmelding kun je terecht bij Chantal Timmer van Tympaan-De Baat via welzijnoprecept@stdb.nl. Telefonisch contact zoeken kan ook: 0297-230280.

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: twovisions digitaal bureau