Wil jij dit jaar iets voor een ander betekenen? Word dan maatje!

 

 

Maatje Voor Elkaar is een nieuw project binnen Uithoorn, waarbij vrijwilligers 1 op 1 gekoppeld worden aan mensen die (tijdelijk) een steuntje in de rug nodig hebben.

Deelnemers aan het project zijn mensen die gezelschap zoeken of wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Een maatje kan een luisterend oor bieden, samen een hobby uitoefenen, meedenken, nieuwe inzichten brengen of helpen het overzicht te houden. Deze mensen hebben behoefte aan iemand die speciaal voor hen komt, een luisterend oor biedt en op nieuwe ideeën brengt!.
Een ‘maatjescontact’ heeft als belangrijk uitgangspunt dat beide partijen plezier hebben en samen ontspannende, alledaagse activiteiten ondernemen. Voorbeelden zijn: wandelen of fietsen, bezoeken van een activiteit in de buurt of gaan ergens iets drinken. Maar ook als mensen wat hulp kunnen gebruiken op financieel gebied; er (dreigende) schulden zijn en ze graag willen dat er iemand meekijkt en helpt orde te scheppen, kan een maatje een uitkomst bieden.

De deelnemer en de vrijwilliger gaan eerst een proefperiode aan, waarin zij driemaal afspreken. Pas als dat contact goed voelt, gaan ze het maatjescontact aan voor een periode van één jaar. Tussendoor wordt contact gehouden over hoe het maatjescontact verloopt. Wij zoeken voor Maatje Voor Elkaar enthousiaste vrijwilligers die –met enige regelmaat- wat tijd kunnen vrijmaken om een medemens te ondersteunen of op weg te helpen. U kunt als maatje wat voor een ander betekenen als mentor of coach of juist alleen voor de gezelligheid. Bij een vrijwillig maatje staan menselijke kwaliteiten centraal zoals warmte, tijd, nabijheid, respect, humor en begrip. Het maatje treedt de ander tegemoet als een gelijkwaardig persoon, waarbij persoonlijk contact voorop staat. Voor startende vrijwilligers wordt er in februari een basistraining gegeven.

Overweegt u om vrijwillig maatje te worden en wilt u meer informatie? Of kunt u juist een maatje gebruiken? Dan kunt u contact opnemen met Daniëlle Franken, coördinator van Maatje Voor Elkaar, d.franken@stdb.nl of (0297) 230 280.

Maatje Voor Elkaar is een project vanuit Uithoorn Voor Elkaar en is mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: twovisions digitaal bureau