Word Taalvrijwilliger bij Taalhuis Uithoorn

Wil je anderstaligen helpen en houd je van taal? Het Taalhuis Uithoorn is dringend op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om Nederlandse taalbegeleiding te geven aan voornamelijk anderstaligen op dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in buurtstudio Pavones in Uithoorn (Arthur van Schendellaan 55). Een taalbegeleider is geen docent, maar ondersteunt bij het leren van de taal. Je hoeft dus niet over onderwijskundige ervaring te beschikken. Het Taalhuis zorgt voor deskundigheidsbevordering van alle vrijwilligers!

In een welvarend land als Nederland zou je het niet verwachten, maar ook hier is analfabetisme en laaggeletterdheid een groot probleem. Maar liefst 1,5 miljoen mensen kunnen nauwelijks lezen en schrijven. Taal is hét middel om te kunnen deelnemen aan de Nederlandse samenleving. Door de taalhulp ontstaat beter perspectief op studie en/of werk, wordt spreekangst overwonnen en wordt het welzijn en de zelfredzaamheid van mensen bevorderd.

Taalhuis Uithoorn is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Uithoorn, de Bibliotheek Amstelland, Tympaan De Baat en stichting lezen en schrijven. Het Taalhuis Uithoorn heeft al meer dan 55 vrijwilligers mogen ontvangen die op dit moment een paar uur per week actief zijn om cursisten te helpen met basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven en spreken. Maar nieuwe vrijwilligers zijn zeer welkom. Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? Dan is dit misschien wel iets voor jou! 

Heb je interesse, neem dan contact op met het Taalhuis Uithoorn, tel 0297-230280 of via taalhuisuithoorn@stdb.nl. Kijk ook eens op: www.steunpuntvrijwilligerswerk.info/

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: twovisions digitaal bureau