Kookpunt start voor inwoners met geheugenproblemen

Maandag 28 oktober start het Kookpunt in De Trekvogel in Mijdrecht voor mensen met dementie, geheugenproblemen of een haperend brein. Er worden vijf bijeenkomsten georganiseerd op maandagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur. Samen met vrijwilligers wordt er gekookt en gebakken. Na afloop krijgen de deelnemers een driegangen maaltijd mee voor zichzelf en hun mantelzorger. Op 25 november worden de mantelzorgers uitgenodigd om gezellig te komen eten om het project af te sluiten.

Het kookproject is onderdeel van Dementiezorg De Ronde Venen van Tympaan De Baat. Doel van het Kookpunt is om mensen met geheugenproblemen in hun kracht te zetten. Zij ervaren hierdoor wat zij wél kunnen. Hierdoor voelen zij zich nuttig en waardevol en kunnen zij langer zelfstandig blijven functioneren.

Deelnemers van eerdere sessies van het Kookpunt waren erg enthousiast:

“We hebben een leuke groep waarmee we koken en bedenken samen de recepten die we gaan maken. Vooral de toetjes zijn heel lekker!”

Wil je meer weten over het Kookpunt of iemand aanmelden neem dan contact via mantelzorg@stdb.nl of bel 0297-230280 (vraag naar Ester of Tanja).

Zorg je voor iemand met dementie, geheugenproblemen of een haperend brein en wil je graag op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Dementiezorg De Ronde Venen, schrijf je dan in als mantelzorger via www.mantelzorgderondevenen.nl.