Kent u Dementiezorg De Ronde Venen al?

Iedere eerste maandag van de maand (in De Rank-Mijdrecht) en iedere eerste dinsdag van de maand (in De Angstelborgh-Abcoude) is er van 10.00 tot 12.00 uur een vrije inloop voor vragen over geheugenproblemen en mantelzorg. Met om 10.30 uur een koffiemoment om met elkaar van gedachten te wisselen. Tijdens de inloopochtend kunnen bezoekers ook boeken en spelletjes lenen uit de geheugenbibliotheek.

Doel is het informeren van inwoners over geheugenproblematiek en het ondersteunen van mantelzorgers met hun vragen. Er worden kwartaalbijeenkomsten, workshops en trainingen georganiseerd waar u bij aanwezig kan zijn of online kan volgen.

Met de aankondiging van de naam Dementiezorg De Ronde Venen hebben we afscheid genomen van de opzet van de Alzheimer Cafés. Gelukkig zetten veel van de betrokken hun vrijwilligerswerk voort voor Dementiezorg De Ronde Venen.

Tijdens een bijzondere avond 13 april jl. in De Boei in Vinkeveen hebben inwoners kennis kunnen maken met Dementiezorg De Ronde Venen. Dementiezorg De Ronde Venen is ontstaan uit het project Samen Dementievriendelijk.

Tijdens de avond in De Boei werden bezoekers door Barbara Oppelaar en haar collega van Evarea meegenomen in het brein van iemand met dementie en konden ze genieten van de voorstelling “De Klosdochter”. Bezoekers ervaarden veel herkenning.

Wilt u geïnformeerd worden over de activiteiten van Dementiezorg De Ronde Venen, meldt u zich dan aan via mantelzorg@stdb.nl of 0297-230280 (Ester of Tanja). Via www.mantelzorgderondevenen.nl kunt u zich inschrijven als mantelzorger.

Einddatum website: 
maandag, mei 23, 2022

Uitgelicht

Waar:           Grasveld De Trekvogel, Karekiet 49 – Mijdrecht Wanneer:      woensdagmiddag 1 juni... Lees verder
Ook dit jaar organiseert Tympaan-De Baat weer scootmobielritten. Iedereen die in het bezit is van... Lees verder