Jongeren

Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. Het jongerenwerk zoekt jongeren op in hun directe omgeving, op plaatsen waar zij hun vrije tijd doorbrengen. Het jongerenwerk heeft frequent contact met jongeren. De jongerenwerkers sluiten aan bij de leefwereld van deze jongeren. De Ronde Venen is hun werkterrein, de wijk hun kantoor en de leefwereld van de jongeren hun spreekkamer. Dit alles passend bij het leefritme van jongeren, dus niet gebonden aan school- of kantoortijden.

Jongerenwerk wordt uitgevoerd door gekwalificeerde jongerenwerkers. Een jongerenwerker is een pedagoog in een vrije tijds-situatie. De jongerenwerkers van Tympaan-De Baat stimuleren groepen en individuele jongeren om op een positieve manier hun tijd te besteden en te werken aan hun toekomst. Zij bieden jongeren een veilige plek door middel van contactlegging, activiteiten en coaching. 

Woningnood onder jongeren

Jongeren die op zoek zijn naar onderdak kunnen terecht bij het jongerenwerk voor hulp. In veel gevallen gaat het om een crisissituatie. Het jongerenwerk heeft hierin een bemiddelende functie en kent de juiste instanties. De jongerenwerkers schakelen tussen verschillende instanties en kunnen ook een ondersteunende rol bieden. Zo kan het jongerenwerk bemiddelen tussen de jongere en het thuisfront en bijvoorbeeld meegaan naar een intakegesprek voor (crisis)opvang.

Contactgegevens: Dorus Swertz, 0622794263, d.swertz@stdb.nl

Dagbesteding jongerenwerk

Dagbesteding voor statushouders die in de praktijk willen oefenen met het spreken van de taal of een groter sociaal netwerk willen opbouwen. Dit is op vrijwillige basis. De dagbesteding bestaat bijvoorbeeld uit het helpen in de houtbewerking, fietsenwerkplaats en bij de (sport)activiteiten.

Contactgegevens c.zijl@stdb.nl nummer: 0657290149

Budget coaching en enkelvoudige hulpvragen

Jongeren kunnen bij het jongerenwerk terecht voor enkelvoudige hulpvragen en budget coaching. De jongerenwerkers kunnen helpen met het op orde brengen van financiën. Wordt het te ingewikkeld dan kunnen zij doorverwijzen naar bijvoorbeeld sociaal raadslieden, die meer expertise hebben. Verder helpt het jongerenwerk bij enkelvoudige hulpvragen, zoals het maken van een CV, aanmelden voor een opleiding en schrijven van een sollicitatiebrief.

Contactgegevens: Voor meer informatie kunt u contact opnemen door te bellen naar 0651053266 of te mailen naar m.vanbreukelen@stdb.nl.

Inloopavonden De Boei

De inloopavonden zijn wekelijks iedere donderdag van 20.00 - 22.00 uur in De Boei in Vinkeveen (Tuinderslaantje, 3645 KT Vinkeveen). Inloop is gratis. Er zijn altijd twee jongerenwerkers aanwezig die de avond begeleiden. In 2019 is het jongerenwerk in samenwerking met politie, gemeente, De Boei en jongeren gestart met de inloop in De Boei na aanleiding van jongerenoverlast in Vinkeveen. Samen is er een plek gerealiseerd waar jongeren kunnen samenkomen. Je kunt er terecht voor een gezellig praatje, om te chillen, informatie over alcohol- en drugs, sexting en (cyber)pesten. Er is verder de mogelijkheid om met vrienden te poolen of te gamen.

Contactgegevens: Voor meer informatie kunt u contact opnemen door te bellen naar 0651053266 of te mailen naar m.vanbreukelen@stdb.nl.

Muziekstudio Jongerenwerk

Op de nieuwe locatie van het Jongerenwerk De Ronde Venen en Leerwerkplaats De Ronde Venen aan de Karekiet 49 (voormalig O.B.S. De Trekvogel), is een muziekstudio. Samen met de jongeren hebben is er een professionele opnamestudio gerealiseerd, die de mogelijkheid biedt om muziek te maken en op te nemen. De vocal booth en zelfs de computer zijn door de jongeren zelf gebouwd. De studio voldoet aan alle eisen en benodigdheden om professionele muziek te kunnen maken.

Wil je graag een keertje komen kijken of proberen? Plan dan nu een afspraak in, proeflessen zijn gratis. Beats maken, opnemen en produceren/afmixen zijn ook mogelijk onder begeleiding van de meer gevorderde jongeren. Eerst lessen volgen? Er worden ook diverse workshops gegeven in het maken van beats, opnemen van muziek en productie.

Contactgegevens: Voor meer informatie kunt u contact opnemen door te bellen naar 0651053266 of te mailen naar m.vanbreukelen@stdb.nl.

Jongens- en/of meidenactiviteiten Jongerenwerk

Het jongerenwerk organiseert regelmatig activiteiten voor jongens en meiden. Het gaat vooral om activiteiten voor jongens of meiden van groep 6, 7 en 8. Er zijn activiteiten specifiek gericht op jongens en meiden, maar ook gemengde activiteiten. Het gaat bijvoorbeeld om sport- en spel, dansen, FIFA 20, schilderen of een film kijken.

c.zijl@stdb.nl nummer: 0657290149

Idee uitwerken bij het jongerenwerk

Het jongerenwerk staat open voor ideeën van inwoners van De Ronde Venen. In overleg met de jongerenwerkers zou dit in samenwerking uitgewerkt kunnen worden. Heb je een leuk idee voor jou buurt of omgeving? Neem dan contact op met één van de jongerenwerkers.

Contactgegevens: Voor meer informatie kunt u contact opnemen door te bellen naar 0651053266 of te mailen naar m.vanbreukelen@stdb.nl.

Kookcafé Jongerenwerk

Het jongerenwerk gaat starten met kooklessen. Het kookcafé is gericht op gezond eten en een gezonde levensstijl. Aanmelden kan door contact op te nemen met jongerenwerker Esther Zijl.

Contactgegevens: e.zijl@stdb.nl

Jongeren aan ouderen verbinden

Om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan verbindt het jongerenwerk jongeren aan ouderen. Voor bijvoorbeeld een klusje, spelletjes, een boodschap, een praatje of een spelletjesmiddag. Verder kunnen jongeren ouderen digitale vaardigheden bijbrengen.

Contactgegevens: e.zijl@stdb.nl

Themalessen voor jongens en meiden

Themalessen in groepen (verschillende leeftijdscategorieën). Het gaat om themalessen voor aparte groepjes van jongens en meiden. Thema’s die worden behandeld in jongensgroepjes zijn o.a. gamen, uitgaan, drugs en groepsdruk. Bij meiden o.a. de thema’s zelfbeeld en identiteit.

Contactgegevens: e.zijl@stdb.nl

 

Afbeeldingsresultaat voor facebookAfbeeldingsresultaat voor instagram

Ook onderdeel van Tympaan-De Baat

Servicepunt Steunpunt Vrijwilligerswerk
Mantelzorg De Ronde Venen Jongerenwerk De Ronde Venen

Uitgelicht

In juli 2018 is het Jongerenwerk van Tympaan-De Baat gestart met het project Huiswerkbegeleiding De... Lees verder
Donderdag 23 december jl. was de laatste werkdag van Mieke Telder bij Stichting Servicepunt &... Lees verder